Marmaris ilçesi hangi ile bağlı?

İçindekiler:

  1. Marmaris ilçesi hangi ile bağlı?
  2. Marmaris Bodrum nerede?
  3. Fethiye Marmaris nerede?
  4. Muğla hangi ile bağlı?
  5. Marmaris'te hangi iller var?
  6. Antalya Marmaris arası kaç saat sürer?
  7. Fethiye hangi ile yakin?
  8. Muğla'nın merkezi hangi ilçe?
  9. Marmaris'te kaç cami var?

Marmaris ilçesi hangi ile bağlı?

Marmaris
İlMuğla
Coğrafi bölgeEge Bölgesi
İdare
• KaymakamErtuğ Şevket Aksoy
17 satır daha

Marmaris Bodrum nerede?

Muğla'nın bir ilçesi olan Marmaris, Bodrum'dan sonra Muğla şehrinin en fazla nüfusa sahip 2. ilçesidir. Ege Denizi ile Akdeniz'in buluştuğu yerde bulunan Marmaris'in batısında Datça Yarımadas0ı, kuzeyinde Ula, doğusunda Balan Dağı, Karadağ ve Günlük Tepeleri ile güneyinde Akdeniz yer almaktadır.

Fethiye Marmaris nerede?

Fethiye ilçesi Muğla iline bağlı olan bir diğer tatil merkezidir. Özellikle Ölüdeniz bölgesi turistler tarafından çok rağbet görmektedir. Marmaris Fethiye arası yaklaşık olarak 120 km mesafededir.

Muğla hangi ile bağlı?

Ülkemizde bulunan 81 ilden birisi de Muğla'dır. Muğla ülkemizin Güneybatısında yer alan bir şehirdir. Antalya, Denizli, Burdur, Aydın illeri Muğla'nın komşu illeridir. Ayrıca ülkemizin en uzun kıyı şeridine de sahiptir.

Marmaris'te hangi iller var?

Marmaris ilçesi Muğla iline bağlı birçok tarihi güzelliği ile de tercih edilen turizm merkezlerinden biri. Marmaris hangi bölgede olduğunu merak ediyorsanız Akdeniz ve Ege Denizi'nin kavuştuğu yerde coğrafi konumu açısından önemli bir liman ve sahil kenti olarak yerini alıyor.

Antalya Marmaris arası kaç saat sürer?

Antalya - Marmaris arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 4 saat 27 dakika sürmektedir.

Fethiye hangi ile yakin?

Muğla'nın doğu kıyılarında yer alan Fethiye, Ege bölgesinde olarak bilinse de resmi olarak Akdeniz bölgesinin sınırları içerisinde bulunmaktadır. Muğla'nın yine doğusunda bulunan Seydikemer ilçesi ve kuzeybatısında bulunan Dalaman ilçesiyle komşudur.

Muğla'nın merkezi hangi ilçe?

Büyükşehirin metropol ilçesi Menteşe'dir.

Marmaris'te kaç cami var?

Osmaniye'de neredeyse 100 kişiye 1 cami düşerken, binlerce kişinin yaşadığı, turizm sezonunda yüzbinlerin çalışmak ve tatil için geldiği Marmaris ilçe merkezinde de 4 cami bulunuyor.