Ehliyet Randevu telefonu kaç?

İçindekiler:

  1. Ehliyet Randevu telefonu kaç?
  2. 199 ehliyet randevu nasıl alınır?
  3. 199 telefon numarası nedir?
  4. Yeni ehliyet için randevu şart mı?
  5. Ehliyeti almak icin nereyi Aramali?
  6. Kaybolan ehliyet nasıl çıkarılır?
  7. 199 dan seyahat izin belgesi nasıl alınır?
  8. Ehliyet aynı gün içinde alınır mı?
  9. Ikametgah için randevu nasıl alınır?

Ehliyet Randevu telefonu kaç?

Sürücü Belgesi, Adres Kayıt, Seyahat İzin Belgesi.. başvuru talebinde bulunabilirsiniz. ALO 199 Hattı 'nı arayarak aşağıda belirtilmiş olan tüm konular hakkında bilgi alabilirsiniz.

199 ehliyet randevu nasıl alınır?

1- Sürücü Belgesi Randevusu Nasıl Alınır? Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Alo 199 Çağrı merkezinden ya da randevu.nvi.gov.tr web portalı üzerindeki sürücü belgesi Randevu Sisteminden randevu alınarak yapılmaktadır.

199 telefon numarası nedir?

Alo 199 numarası Nüfus Genel Müdürlüğünün resmi danışma hattıdır. Bu hattı arayarak kimlik, pasaport ya da ehliyet randevusu alabilirsiniz. Aynı zamanda covid-19 salgını nedeni ile alınan tedbirler gereği ile seyahat izin belgesinin yanı sıra randevu başvuruları hizmet kapsamında yer almaktadır.

Yeni ehliyet için randevu şart mı?

Randevu alanlar öncelikli olarak sıraya alınır. Randevusuz gelen vatandaşlar yoğunluk durumuna göre sıra verilir. Yani randevusuz gidebilirsiniz ancak ne kadar bekleyeceğiniz belli olmaz. Bu nedenle randevu alarak gitmenizde kesinlikle fayda vardır.

Ehliyeti almak icin nereyi Aramali?

Ehliyet randevusu almak için iki seçeneğiniz var:
  • Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sayfasından online ehliyet randevusu alabilirsiniz.
  • Alo 199 Vatandaşlık Etkileşim Merkezini arayarak telefonla ehliyet randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Kaybolan ehliyet nasıl çıkarılır?

Kişi, sürücü belgesini kaybederse veya belgesi çalınırsa hiç vakit kaybetmeden yeni sürücü belgesi çıkarmak için harekete geçmelidir. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü veya ALO 199 hattından randevu alındıktan sonra gerekli belgelerle randevuya gidilmelidir.

199 dan seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Seyahat izin belgesi, ALO 199 üzerinden veya e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile alabilecekler. Seyahat izin belgesini e Devlet üzerinden alacak olanlar için ise e Devlet şifresinin edinilmiş olması gerekiyor. Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildirilecek.

Ehliyet aynı gün içinde alınır mı?

Sürücü belgesi başvurularında başvuru kabul edildikten sonra eski belge alınıp, sürücü belgesi yerine geçen geçici belge verilmektedir. En geç 15 gün içerisinde asıl sürücü belgesi belirttiğiniz adrese teslim edilecektir.

Ikametgah için randevu nasıl alınır?

sorusunun ardından pek çok kişi nüfus müdürlüğü randevu alma işlemini de sorguluyor. İsterseniz https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden online olarak randevu alabilir, ya da ALO 199'u arayabilirsiniz.