Kasko sigortası ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Kasko sigortası ne işe yarar?
  2. Kasko sigortası neleri kapsar?
  3. Halk arasında kasko sigortası olarak bilinen sigorta türü nasıl bir sigortadır?
  4. Kasko yapınca zorunlu trafik sigortası yerine geçer mi?
  5. Kasko sigortası teminatları nelerdir?
  6. Araba kaskosu yıllık mıdır?
  7. Sigorta şirketi hangi durumlarda ödeme yapmaz?
  8. Kasko hangi hallerde bozulur?
  9. Kaskosu yapılan araca trafik sigortası yapılır mı?
  10. Zorunlu trafik sigortası varken kasko gerekli mi?
  11. Kaç çeşit kasko var?
  12. Araç kasko kaç yılda bir yapılır?
  13. Kasko kaç model arabaya yapılır?
  14. Trafik sigortası hangi durumlarda karşılamaz?
  15. Araç kaskosu bozulunca ne olur?

Kasko sigortası ne işe yarar?

En temel tanımı ile Kasko Sigortası; araçların başta kazalar olmak üzere çeşitli sebeplerden dolayı hasar görmesi sonucunda oluşacak zararları karşılayan sigorta türüdür. ... Zorunlu Trafik Sigortası kaza durumunda karşı aracı ve 3. kişileri, Kasko Sigortası ise sizin aracınızı teminat altına alır.

Kasko sigortası neleri kapsar?

İsteğe bağlı yaptırılan bir sigorta türü olan kasko ; temel olarak trafik kazası, yangın, çalınma ve doğal afet gibi durumlarda aracınızda meydana gelen zararları teminat altına alır. Kasko poliçesi yaptırmak isteyen sürücüler ayrıca, çeşitli ek teminatlarla farklı riskleri de güvence altına alabilir.

Halk arasında kasko sigortası olarak bilinen sigorta türü nasıl bir sigortadır?

Kasko sigortası aracın yanması, çalınması, çalınmaya teşebbüs edilmesi veya kaza sonucu oluşabilecek zararları güvence altına alan isteğe bağlı bir sigorta türüdür.

Kasko yapınca zorunlu trafik sigortası yerine geçer mi?

Trafik sigortası ve kaskodaki en büyük farklardan birisi trafik sigortasının zorunlu, kaskonunsa isteğe bağlı bir sigorta kolu olmasıdır. Trafik sigortanızı yaptırmadan trafiğe çıkamazken, kaskoda böyle bir durum söz konusu değildir.

Kasko sigortası teminatları nelerdir?

Standart bir kasko poliçesinde çarpma - çarpılma, aracın yanması, çalınma - çalınmaya teşebbüs olmak üzere üç temel teminat türü bulunur.

Araba kaskosu yıllık mıdır?

Kasko süresi 1 yıldır. Bu 1 yıl içinde aracınızla hiçbir kazaya karışmamışsanız gelecek yıl için sigorta şirketi, hasarsızlık indirimi uygulayabilir. Bu sayede bir sonraki yılın poliçesinde indirim yapılır. ... Dördüncü 12 aylık sigorta süresi sonundaki yenilemede ise %60 oranında hasarsızlık indirimi uygulanır.

Sigorta şirketi hangi durumlarda ödeme yapmaz?

Çalınan ya da gasp edilen araçların neden olduğu trafik kazalarında, araç sahibi ve sigorta şirketinin sorumlu olmamasından dolayı trafik sigortası tarafından ödeme yapılmaz. Alım satım, bakım-onarım ve benzeri işlemler için serviste bulunan araçların neden olduğu zararlar, trafik sigortası kapsamında değildir.

Kasko hangi hallerde bozulur?

Kaskonun bozulması aracın kazaya karıştığı durumlarda olur. ... Poliçe geçerlilik süresinde kazaya karışan araçlar ise indirim alamaz ve prim artışı uygulanır. Kasko sigorta firmalarında primler belirlenirken göz önünde bulundurulan önemli faktörlerden biri sürücünün kaza geçmişidir.

Kaskosu yapılan araca trafik sigortası yapılır mı?

Trafik sigortası zorunlu sigortadır, kaskoda yer alan bu teminat ise zorunlu olmayan bir sigortadır ve limiti serbestçe belirlenebilmektedir. Varsayalım ki kaskodaki bu zorunlu olmayan sigortanın teminat limiti 250.000 TL olsun ve A aracının trafik sigortası olmasın; sadece kasko sigortasından ihtiyari teminatı olsun.

Zorunlu trafik sigortası varken kasko gerekli mi?

Zorunlu Trafik Sigortası ile Kasko Arasındaki Farklar Trafik sigortası zorunludur, kasko isteğe bağlıdır. Trafik sigortası, eğer poliçe sahibi hatalıysa karşı tarafın kazadan kaynaklanan maddi ve bedensel zararlarını karşılayacak bir sorumluluk sigortasıdır. Yani trafik sigortası, karşı tarafın mağduriyetini baz alır.

Kaç çeşit kasko var?

Kasko Çeşitleri 4'e ayrılır:
  • Dar Kasko.
  • Kasko.
  • Genişletilmiş Kasko.
  • Tam Kasko.

Araç kasko kaç yılda bir yapılır?

Kasko süresi 1 yıldır. Bu 1 yıl içinde aracınızla hiçbir kazaya karışmamışsanız gelecek yıl için sigorta şirketi, hasarsızlık indirimi uygulayabilir. Bu sayede bir sonraki yılın poliçesinde indirim yapılır.

Kasko kaç model arabaya yapılır?

Araç Kasko Sigortası, bazı sigorta şirketleri bünyesinde, 10 yaş üstü araçlara da yapılabilmektedir. Genel olarak 15 yaşın sınır kabul edildiği bu sigorta modelinde 10 ile 15 yaş arasında olan araçlar için poliçe kesebilen firmalar bulunur.

Trafik sigortası hangi durumlarda karşılamaz?

Bakım, onarım, alım-satım ve diğer işlemler için serviste bulunan araçların neden olduğu zararlar, trafik sigortasıyla karşılanmaz. ... Kazaya karışan araçlar aynı kişiye aitse trafik sigortası hasarı karşılamaz. Çünkü kazaya karışan üçüncü bir şahıs yoktur.

Araç kaskosu bozulunca ne olur?

Kaskonun bozulması aracın kazaya karıştığı durumlarda olur. ... Poliçe geçerlilik süresinde kazaya karışan araçlar ise indirim alamaz ve prim artışı uygulanır. Kasko sigorta firmalarında primler belirlenirken göz önünde bulundurulan önemli faktörlerden biri sürücünün kaza geçmişidir.