Üre buğdaya ne kadar atılır?

İçindekiler:

  1. Üre buğdaya ne kadar atılır?
  2. Buğday verimi nasıl artırılır?
  3. Buğday için hangi gübre kullanılır?
  4. Buğdaya hangi gübre iyi gelir?
  5. Bir dönüme kaç kilo gübre atılır?
  6. Buğdaya ne kadar gübre atılır?
  7. Mısır'a üre gübresi ne zaman atılır?
  8. Üre gübresi hangi bitkilerde kullanılır?

Üre buğdaya ne kadar atılır?

Üre veya 21 kğ.3 AN, ikinci kısmı başaklanma döneminde 10 kğ. Üre veya 14 kğ. 3 AN, makarnalık buğdaylar ekmeklik buğdaylara göre dekara 4–5 kğ. Daha fazla saf azota ihtiyaç duyarlar.

Buğday verimi nasıl artırılır?

Toprak altı ve toprak üstü gübrelemesi ve aralarındaki orantı önemlidir. Üst gübrelemede kullanılacak azotlu gübre çeşidinin belirlenmesi ve miktarı önemlidir. Toprakta tuzluluk oranı varsa, buğday yerine arpa tercih edilmelidir. İkinci üst gübrelemeden sonra yağmur yağmaz ise, üretici hemen sulama yapmalıdır.

Buğday için hangi gübre kullanılır?

Buğdaylara bölgemizde saf madde olarak dekara 6-8 kg. Fosfor, 16-18 kg.N(Azot) kullanılmalıdır. Fosforlu gübrenin tamamı ile ekimle birlikte verilmelidir. Azotlu gübrenin 1/3'ü ekimle birlikte, 1/3'ü kardeşlenme döneminde 1/3'ü sapa kalkma döneminde verilmelidir.

Buğdaya hangi gübre iyi gelir?

Saf olarak kuru şartlarda 1-4 kg/da, Sulu şartlarda ise 1-6 kg/da, dozlarında potasyum sülfat, magnezyum sülfat, kükürt veya 15.15.15 kompoze gübreleri ile sağlanabilir.

Bir dönüme kaç kilo gübre atılır?

Kullanılacak Potasyum Sülfatlı Gübre miktarı= 7 x 2,0 = 14 kg Potasyum Sülfat/ 1 dekar(1 dönüm) araziye verilmelidir.

Buğdaya ne kadar gübre atılır?

Buğdaya kuru şartlarda 6-10 kg/da, sulu şartlarda ekmeklik buğdaylara 12-14 kg N/da, makarnalık buğdaylara ise 14-18 kg N/da azot uygulanması şeklinde kullanılan üst gübreleme, tahılların verim ve kalitenin yanı sıra, hastalık ve zararlılar ile olumsuz iklim koşullarına dayanıklılığı üzerinde de üreticiye eşi bulunmaz ...

Mısır'a üre gübresi ne zaman atılır?

Ekim sonrası, yaklaşık olarak 40-50. günler arasında yapılan mısır gübrelemeye üst gübreleme denilir. Üst gübrelemede üre ya da amonyum nitrat kullanılmalıdır. Tarlada uygulanan sulama sistemine göre gübrenin uygulama zamanları ve sıklığı değişkenlik göstermektedir.

Üre gübresi hangi bitkilerde kullanılır?

Üre gübresi, ekinlerin gelişimini hızlandırıyor, boy yapıcı, kök geliştirici etki vadediyor. Meyve ve dane gelişiminde önemli rol üstlenen üre, özellikle hububat ve mısır ekiminin temel destekleri arasında yer alıyor.