Cumalıkızık evleri kaç yıllık?

İçindekiler:

  1. Cumalıkızık evleri kaç yıllık?
  2. Cumalıkızıkta ne var?
  3. Cumalıkızıkta kaç ev tescillenmiştir?
  4. Bursa Cumalıkızık köyüne nasıl gidilir?
  5. Bursa Ido'dan Cumalıkızığa nasıl gidilir?
  6. Cumalıkızık da ne yenir?
  7. Bursa Mudanya'dan Cumalıkızık nasıl gidilir?

Cumalıkızık evleri kaç yıllık?

Uludağ'ın eteklerinde daracık sokakları, orijinal dokusunu yitirmemiş otantik evleri ve köy havasını koruyan atmosferiyle Cumalıkızık Bursa'nın anlatılmaz yaşanır efsanelerinden biri. 700 yıllık gizemli tarihi, Osmanlı'dan kalma binaları, doğal kaynakları, şenlikleri ve yaşanmışlıklarıyla kentin hem tarihi hem de doğal ...

Cumalıkızıkta ne var?

Köyün girişinde ilk karşınıza çıkacak olan yer tescillenmiş Cumalıkızık mezarlığıdır. Mezarlığı gerinizde bırakıp köye doğru yürüyünce büyük meydana varılıyor. Meydan Osmanlı sivil mimarisine ait tarihi evlerle çevrelenmiş olup meydana zenginlik katan bir diğer şey de iki çınar ağacının olmasıdır.

Cumalıkızıkta kaç ev tescillenmiştir?

Osmanlılar'ın Bursa'da ilk yerleştikleri bölgelerden olan Cumalıkızık, 180'i halen kullanılan, bazılarında ise koruma ve restorasyon çalışmalarının yapıldığı toplam 270 ev ile Osmanlı Dönemi konut dokusunu günümüze taşımaktadır.

Bursa Cumalıkızık köyüne nasıl gidilir?

Bursa şehir merkezinden, Şehreküstü metro istasyonundan kalkan M/2 Hatlı BursaRay metrosuna binerek Cumalıkızık (Değirmenönü) durağında inmeniz gerekiyor. Ardından doğrudan köyün içine gitmek için Cumalıkızık dolmuşlarına binebilirsiniz.

Bursa Ido'dan Cumalıkızığa nasıl gidilir?

Bursa İDO İskelesi ise Güzelyalı'da yer alıyor ve Bursa şehir merkezine yaklaşık 30 km mesafede yer alıyor. Güzelyalı İskelesi'nden 1/GY Burulaş otobüsüne binerek Bursa şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Kent Meydanı durağında indikten sonra kısa bir yürüyüşle Cumalıkızık'a giden minibüslere ulaşabilirsiniz.

Cumalıkızık da ne yenir?

Cumalıkızık Kahvaltı Yerleri: En İyi 10 Mekan
  • 2) Narlı Bahçe. ...
  • 3) Cumalıkızık Konağı ...
  • 4) Taş Ev. ...
  • 5) Otantik Kahvaltı ...
  • 6) Arım Balım Kahvaltı Evi. ...
  • 7) Saklı Konak Kahvaltı ve Gözleme Evi. ...
  • 8) Mavi Boncuk. ...
  • 9) Bulanlar Restoran.
Daha fazla öğe...

Bursa Mudanya'dan Cumalıkızık nasıl gidilir?

İstanbul'dan BUDO ile geliyorsanız Mudanya'dan 1/M , İDO ile geliyorsanız Güzelyalı'dan 1/GY numaralı hatta binerek Emek metro istasyonundan indikten sonra metroya aktarma yapınız. Metronun Cumalıkızık (Değirmenönü) durağında inip Cumalıkızık dolmuşlarına binerek Cumalıkızık Köyü'ne ulaşabilirsiniz.