Dişlerdeki siyahlık neden olur?

İçindekiler:

  1. Dişlerdeki siyahlık neden olur?
  2. Dişteki beyaz lekeler nasıl temizlenir?
  3. Dişteki her siyahlık çürük müdür?
  4. Takma diş temizliği nasıl yapılır?
  5. Diş taşı siyah olur mu?

Dişlerdeki siyahlık neden olur?

Tartar birikimi veya çürük oluşumu dişlerde siyah lekelere sebep olabilir. Siyah lekeleri arttıran faktörler: - Kahve, çay, kırmızı şarap, kırmızı meyveler, meyan kökü, köri gibi bazı baharatlar, ketçap, soya sosu gibi boyayıcı maddelerin fazla tüketilmesi dişlerdeki renklenmeleri arttırır.

Dişteki beyaz lekeler nasıl temizlenir?

Dişlerde beyaz lekelerin önlenmesi Düzenli olarak fırçalama ve diş ipi kullanmak etkili olur. Mümkünse, her yemekten sonra dişlerinizi fırçalayın ve çalkalayın. Ayrıca her gece diş ipi kullanabilirsiniz. Daha az şeker ve daha az asitli yiyecekler yemek de diş minesini koruyabilir ve beyaz lekeleri önleyebilir.

Dişteki her siyahlık çürük müdür?

Yapılan çalışmaların çoğunda dişlerinde siyah lekelenmeleri olanlarda diş çürüğü miktarının daha az olduğu görülmüş (1) (4). Bu lekelerdeki bakteri florasında Actinomyces türlerinin ağırlıklı olduğu, bu yüzden çürük yapma potansiyelinin daha az olduğu görülmüş.

Takma diş temizliği nasıl yapılır?

Sabunlu su veya özel üretilmiş ürünler tercih edilmelidir. Protezi temizlerken deterjan, çamaşır suyu gibi kimyasallar kesinlikle kullanılmamalıdır. Piyasada mevcut olan protez temizleme tabletlerinde protezlerin haftada 2 kez sabaha kadar bekletilmesi gerekmektedir.

Diş taşı siyah olur mu?

Diş eti altı diş taşı, diş eti hizasının altında oluşur. Drs. Langlais ve Miller'a göre bu taşlar, kahverengi, siyah ya da yeşil olabilir. Fakat, tüm diş taşı türleri renk olarak koyulaşır ve zaman içinde boyut olarak genişler.