Şeker tansiyon hastası hangi doktora gitmeli?

İçindekiler:

  1. Şeker tansiyon hastası hangi doktora gitmeli?
  2. Tansiyon düşmesi hangi doktor bakar?
  3. Göz tansiyonuna hangi bölüm bakar?
  4. Göz tansiyonu nasıl düşer?

Şeker tansiyon hastası hangi doktora gitmeli?

Şeker hastalığı tespiti, iç hastalıkları (dahiliye) bölümünde yapılır. Hastanın kan değerleri burada ölçülür ve hasta detaylı tespit ve kontroller için endokrinoloji bölümüne yönlendirilir.

Tansiyon düşmesi hangi doktor bakar?

Düşük Tansiyon İçin Hangi Doktora Gidilir? Başlangıç olarak, aile hekiminiz düşük tansiyonu teşhis ve tedavi etmeye yardımcı olabilmektedir. Gerekli olduğu takdirde, bir kalp sağlığı uzmanına (kardiyolog), böbrek sağlığı uzmanına (nefrolog) ya da beyin ve sinir hastalıkları uzmanına (nörolog) başvurabilirsiniz.

Göz tansiyonuna hangi bölüm bakar?

Göz doktoru tarafında düzenli aralıklarla yapılan muayeneler, glokomun erken tanı ve tedavisi için en iyi yöntemdir. Glokom, dikkatli bir göz muayenesi ile teşhis edilir. Teşhise yönelik göz muayenesinde göz doktoru, “tonometre” adı verilen bir aletle hastanın göz içi basıncını ölçer.

Göz tansiyonu nasıl düşer?

Dut ağacı ve okaliptüs ürünlerinde yapılacak olan bitki çayları, tansiyonun düşürülmesine etki edecektir. Bakla, soğan ve sarımsak ürünleri de, göz tansiyonlarının yükselmesinde kullanılan ürünlerden bazılarıdır. Kişiler evlerinde bulunan soğan ve sarımsaktan faydalanarak göz tansiyonlarını kolayca düşürebilir.