Nöropatik ağrıda hangi ilaçlar kullanılır?

İçindekiler:

  1. Nöropatik ağrıda hangi ilaçlar kullanılır?
  2. Sinir hasarı ne demek?
  3. Nöropati tedavi edilmezse ne olur?
  4. Periferal nöropati nedir belirtileri?
  5. Psikolojik ağrılar nelerdir?
  6. Nörolojik ağrı ne demek?
  7. Periferik nöropati belirtileri nelerdir?

Nöropatik ağrıda hangi ilaçlar kullanılır?

Nöropatik ağrı tedavisinde kullanılan antiepileptik ilaçlar arasında karbamazepin, okskarbazepin, lamotrijin, gabapentin ve pregabalin sayılabilir.

Sinir hasarı ne demek?

Sinir hasarı, sinir dokusundaki hasardır. Çok çeşitli sinir hasarları olduğundan dolayı açıklamada herhangi bir sınıflandırma sistemi yoktur. Çoğu sistem hasarın derecesini, belirtiler (semptomlar), patoloji ve prognoz ile ilişkilendirir.

Nöropati tedavi edilmezse ne olur?

Tedavi edilmediği durumlarda hastanın yaşamını olumsuz etkiliyor. Özellikle gece uyku düzenini olumsuz etkilediği için bu da gün içinde dalgınlık, baş ağrısı ya da uykuya meyil şeklinde kendini gösterebiliyor.

Periferal nöropati nedir belirtileri?

Periferik nöropati belirti ve semptomları şunları içerebilir: Bacaklarınız ve kollarınızda yukarı doğru yayılabilen, ayaklarınızda veya ellerinizde karıncalanma, karıncalanma veya karıncalanma. Keskin, titreme, zonklama, donma veya yanma ağrısı Dokunmaya karşı aşırı hassasiyet.

Psikolojik ağrılar nelerdir?

Bazen ortada bir sebep yokken kişi ağrı hissedebilir, bazen ağrıya fazla ya da az tepki gösterilebilir ya da bazen ağrı yapan fizyolojik durum ortadan kaldırılsa dahi ağrısı hissedilmeye devam edilir. Bu tür ağrılara somatik yani psikolojik ağrı denir. Ağrı 6 aydan uzun sürerse kronik ağrı olarak adlandırılır.

Nörolojik ağrı ne demek?

Nöropatik ağrı, sinirlerin ağrı iletim sistemlerinde ortaya çıkan, ağrı kesicilerle kolay kolay geçmeyen, karmaşık bir ağrı sendromudur. Ağrı sistemindeki bozukluk, beyin, omurilik veya kol ve bacaklardaki sinirlerden kaynaklanabilmektedir.

Periferik nöropati belirtileri nelerdir?

Periferik nöropati belirti ve semptomları şunları içerebilir:
  • Bacaklarınız ve kollarınızda yukarı doğru yayılabilen, ayaklarınızda veya ellerinizde karıncalanma, karıncalanma veya karıncalanma.
  • Keskin, titreme, zonklama, donma veya yanma ağrısı
  • Dokunmaya karşı aşırı hassasiyet.
  • Koordinasyon eksikliği.
Daha fazla öğe...