Yetişkin beden kitle indeksi nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Yetişkin beden kitle indeksi nasıl hesaplanır?
  2. Kilo Kitle Endeksi nasıl hesaplanır?
  3. Sağlık Bakanlığı obezite nasıl hesaplanır?
  4. Kaç kilo obezite olur?
  5. Pre obez nedir?

Yetişkin beden kitle indeksi nasıl hesaplanır?

Vücut kitle indeksi (VKİ), vücut ağırlığının (kg), boy uzunluğunun metre cinsinden karesine bölünmesiyle hesaplanır. İdeal ağırlık ise ulaşılmak istenen VKİ'nin, boy uzunluğunun karesi ile çarpılmasıyla elde edilir.

Kilo Kitle Endeksi nasıl hesaplanır?

Obeziteyi hesaplamak için tüm dünyada Vücut kitle indeksi (VKİ) hesaplaması kullanılır. VKİ değeriniz kilogram olarak ağırlığınızın, metre cinsinden boy uzunluğunun karesine bölünmesiyle (kg/m²) elde edilir.

Sağlık Bakanlığı obezite nasıl hesaplanır?

Dünya Sağlık Örgütü'nün obezite sınıflandırması esas alınarak obeziteyi belirlemek için yaygın olarak Beden Kitle İndeksi (BKİ) kullanılmaktadır. BKİ, bireyin vücut ağırlığının (kg), boy uzunluğunun (m cinsinden) karesine (BKI=kg/m2) bölünmesiyle elde edilen bir değerdir.

Kaç kilo obezite olur?

100 kilo ve 1.80 boyundaki biri için hesaplamayı aşağıdaki gibi yapabilirsiniz. Dünya Sağlık Örgütü referans aralığına göre 18, 5-24.99 arası değerler “normal” sayılır. Vücut kitle endeksi değeri 25'in üzeri fazla kilolu, 30'un üzeri obezite, 40'ın üzeri morbid obezite olarak kabul edilir.

Pre obez nedir?

Eğer vücut kitle indeksi 18.50 - 24.99 arasında ise kişi normal kiloda sayılmaktadır. Eğer bu değer 25.00 - 29.99 arasında ise kişi şişmanlık öncesi (Pre-obez) olarak kabul edilir.