Antidepresan bırakmanın yan etkileri ne zaman geçer?

İçindekiler:

  1. Antidepresan bırakmanın yan etkileri ne zaman geçer?
  2. Depakin vücuttan nasıl atılır?
  3. Efexor nasıl bırakılır?
  4. DEPAKİN ile hangi ilaçlar kullanılmaz?
  5. DEPAKİN bağımlılık yapar mı?

Antidepresan bırakmanın yan etkileri ne zaman geçer?

Bu süreç genelde bir hafta on gün sürer. Devam ettiği takdirde uzman hekime mutlaka danışılması gerekir. Antidepresanı bıraktıktan sonra iştahsızlık ve halsizlik baş gösterebilir. Birey sıkıntılı bir ruh haline bürünür ve çevresine karşı ilgisiz davranır.

Depakin vücuttan nasıl atılır?

Eğer hamileyseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız, bu konuda doktorunuzu bilgilendiriniz. DEPAKİN esas olarak böbreklerden atılır ve şeker hastası iseniz idrar testlerinde yanlış olarak pozitif sonuç verebilir.

Efexor nasıl bırakılır?

İlaç bırakılmadan önce doz kademeli olarak azaltılmalıdır: Çoğu hastada 1 haftalık aralıklarla günde 75 mg'lık doz azaltımı tolere edilebilir. Ancak şiddetli kesilme belirtileri yaşayan hastalarda 10 ay süresince her 3 günde bir yaklaşık % 1'lik doz azaltma yöntemi uygulanabilir.

DEPAKİN ile hangi ilaçlar kullanılmaz?

DEPAKİN'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ Malarya (sıtma) tedavisinde kullanılan meflokin adlı ilaç ve epilepsi (sara) hastalığının tedavisinde kullanılan lamotrijin adlı ilaç ile birlikte kullanımı önerilmez.

DEPAKİN bağımlılık yapar mı?

Psikiyatride kullanılan ilaçlar bağımlılık yapar mı? Psikiyatride kullanılan antidepresanlar (Cipram, cipralex, efexor, lustral, paxil, prozac, anafranil vb..), antipsikotikler (risperdal, zyprexa, zeldox, seroquel vb..), duygudurum düzenleyiciler (lityum, depakin, convulex, tegretol vb..) bağımlılık yapmazlar.