Sustalı bıçak cezası var mı?

İçindekiler:

  1. Sustalı bıçak cezası var mı?
  2. Sustalı bıçak taşımak yasak mı?
  3. Bıçak kaç cm olmalı?
  4. Kamp çakısı Taşımak Yasak mı?
  5. Hangi tür bıçak taşınabilir?
  6. Balta taşımak suç mu?
  7. Bıçak almak yasak mı?

Sustalı bıçak cezası var mı?

Kabahatler Kanunu'na göre 189 TL idari para cezası kesilir.. Bu cezalar çakı, muşta, bıçak, sopa, delici, kesici ve zarar verecek bütün aletler için geçerlidir.

Sustalı bıçak taşımak yasak mı?

Ülkemizde kama, hançer, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı, satımı, yurda sokulması, taşınması ve bulundurulması kanunen ...

Bıçak kaç cm olmalı?

Rapora göre 26 cm uzunluğundaki bıçak yasaya uygun.

Kamp çakısı Taşımak Yasak mı?

Doğa aktivitelerinde kullanılacak bıçaklar yasak değildir. Outdoor ve doğa sporlarında kullanılan çakı, bıçak ve diğer outdoor ekipmanları 6136 sayılı kanunun 4. Maddesi kapsamında olup “AKTİVİTE ESNASINDA” taşınması ve bulundurulması suç teşkil etmeyecektir.

Hangi tür bıçak taşınabilir?

Saldırı veya savunma amacıyla üretilmiş olmayan bıçaklar taşınabilir. Örneğin, bir İsviçre çakısını üzerinizde taşıyabilirsiniz. “Multi tool” adıyla anılan çok amaçlı aletlerin parçası olan bıçaklar da taşınabilir. Bunun dışında zanaat ve hobi gibi kullanılan kısa namlulu oyma ve deşme bıçakları da taşınabilir.

Balta taşımak suç mu?

Outdoor ve doğa sporlarında kullanılan çakı, bıçak ve diğer outdoor ekipmanları 6136 sayılı kanunun 4. Maddesi kapsamında olup “AKTİVİTE ESNASINDA” taşınması ve bulundurulması suç teşkil etmeyecektir.

Bıçak almak yasak mı?

Madde 5 – (Değişik: 12/6/19/6 md.) Yurda sokulması ve yapımı yasaklanan ve 4 ncü maddenin 1 nci fıkrası kapsamına giren bıçak ve aletlerin satılması, satınalınması, taşınması ve bulundurulması yasaktır.