Diş teli kaç ayda etkisini gösterir?

İçindekiler:

  1. Diş teli kaç ayda etkisini gösterir?
  2. Diş teli takmak dudak şeklini değiştirir mi?
  3. Diş teli varken dolgu yapılır mı?
  4. Diş teli tedavisinde düzelme ne zaman başlar?
  5. Diş teli alt çeneyi düzeltir mi?
  6. Diş teli çene kaymasını düzeltir mi?
  7. Dudak yapısı değişir mi?
  8. Diş teli damağı düzeltir mi?
  9. Diş teli takmadan önce dolgu yapılır mı?
  10. Diş teli dolguya zarar verir mi?
  11. Diş teli sesi değiştirir mi?

Diş teli kaç ayda etkisini gösterir?

Diş telinin sonuç vermesi adına minimum 1 yıl boyunca beklemek gerekir. Problemleri ya da şikayetleri az olan hastalarda daha kısa sürede başarı elde etmek mümkündür. Diş teli, minimum 8 ay boyunca kalmak zorundadır. Bir hastanın tel takma süresi 18 aydan başlar ve 24 aya kadar değişiklik gösterir.

Diş teli takmak dudak şeklini değiştirir mi?

Diş teli tedavisinde bilinen en büyük yanlışlardan biri de diş telinin dudak şeklini değiştirdiği düşüncesidir. Takılan tel dudak şeklini bozmaz tam aksine dudak şeklini onarır. Bu tedavi yöntemiyle beraber çapraşık ve biçimsiz dişler onarılacağı için dudak şekli de estetik bir şekle bürünecektir.

Diş teli varken dolgu yapılır mı?

Ortodonti uzmanları, diş teli takarken dişlerin tüm temizliğini ve gerekli dolgu tedavisini yaparlar. Bu yüzden diş teli kullanırken dolgu yapılır mı diye düşünmek gereksiz olacaktır. Ancak dişlerin yeterli temizliği yapılamaması durumunda dişlerde dolgu tedavisi gereken durumla tekrar karşılaşılabilir.

Diş teli tedavisinde düzelme ne zaman başlar?

Bu konuda kişilerin çene kemiği esnekliği önem taşır. Diş telleri, diş yüzeyine takıldıktan yaklaşık 2 – 3 ay sonra dişler hafif hafif istenilen şekle girmeye başlar. Ancak bu gelişme çok fark edilmez. Birkaç yıl içinde de dişler tamamen istenilen pozisyona gelir.

Diş teli alt çeneyi düzeltir mi?

Ortodonti tedavisi aslında çenelerdeki gelişim bozukluğunu düzeltmez, sadece gelişimi yönlendirir. Örneğin alt çenenin fazla gelişip ileride olduğu vakalarda alt çenenin ileri yöndeki gelişimini baskılar. Üst çene gelişimi normal hızda devam ettiği için bir süre sonra alt ve üst çenenin gelişimi orantılı hale gelir.

Diş teli çene kaymasını düzeltir mi?

Büyüme gelişiminin devam ettiği hastalarda ortodonti tedavisi ile diş teli uygulanarak çene ileriliği ve geriliği gibi sorunlar giderilebilir.

Dudak yapısı değişir mi?

Dudak şekilleri kişiye göre değişebilir ama en önemli dudak güzelliğinin göstergesi dolgun ve simetrik olmasıdır. Asimetri düzeltme için dolgu ve cerrahi iki önemli uygulamadır. Dudaklarınızın şekli, kıvrımı, dolgunluğu veya inceliği sizi rahatsız ediyorsa, bu detayları daha simetrik bir hale getirebilirsiniz.

Diş teli damağı düzeltir mi?

Hayır, eğer damağınızda diş düzensizliği varsa (bir ya da birkaç dişiniz geride, ileride, yukarıdaysa) estetik tedavi o dişinizin konumunu değiştiremez.

Diş teli takmadan önce dolgu yapılır mı?

DİŞ ÇEKİMİ YAPILABİLİR Muayene sonrasında ise braket ve tel seçimi yapılır. Diş teli takma süresi en uygununu bulanana kadar 4-5 günlük deneme sonrasında sona erebilir. Diş telleri takmadan önce ise diş taşları ve dolguları temizlenir.

Diş teli dolguya zarar verir mi?

Hastaya estetik ve sağlıklı bir gülüş vermek için yapılan ortodonti tedavisinde diş telleri, dişler üzerinde pürüzlendirme yapılarak yapıştırılır ve bu durum dişlere zarar vermemektedir.

Diş teli sesi değiştirir mi?

Kısacası; ortodontik tedavi, konuşmayı bozmaz; aksine konuşmanın çok daha akıcı olmasını sağlar. Bu konudaki endişeleriniz, tellerinizi taktırdıktan sonra kaybolacaktır.