Yeni plaka çıkartmak ne kadar?

İçindekiler:

  1. Yeni plaka çıkartmak ne kadar?
  2. Yeni plaka nereden çıkartılır?
  3. Ilk plaka nasıl alınır?
  4. Plaka kayboldu çıkartmak nasıl olur?
  5. Şoförler odasından plaka nasıl alınır?
  6. Ön plakamı kaybettim ne yapmalıyım?
  7. Kaybolan plaka nasıl çıkarılır 2020?
  8. Plaka bastırmak için ne gerekiyor?
  9. Plaka değişikliği Ne kadara mal olur?
  10. Plakam eskidi nasıl değiştirebilirim?

Yeni plaka çıkartmak ne kadar?

Noter üzerinden araç devri ve plaka değiştirme ücreti, noter masrafı ile birlikte 2019 yılı için 290 TL'dir. Ayrıca sonrasında plaka basım için gittiğiniz Şoförler Odasına da 50 TL'lik bir ödeme yapmak gerekir. Yani plaka değiştirme maliyeti, 2019 yılında toplamda 340 TL'dir.

Yeni plaka nereden çıkartılır?

Plaka yenileme işlemi için önce Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubesinden randevu alınır. Nüfus cüzdanı fotokopisi, araç ruhsatı ve fotokopisi ile eski plakalar hazır olduğunda randevuya gidilir. Ardından yeni plaka Şoförler Odasına bağlı plaka basım merkezlerinde yaptırılabilir.

Ilk plaka nasıl alınır?

Trafik tescil şubesine giderek eski plaka ve nüfus cüzdanı verilir. Araç ve plaka için gerekli dosyalar açıldıktan sonra ruhsata bilgiler işlenir ve ruhsat ile Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'na gidip plakanızı alabilirsiniz.

Plaka kayboldu çıkartmak nasıl olur?

Kayıp plaka çıkarmak için yapmanız gerekenler ise şöyledir; Emniyet Müdürlüğü'nde kayıp plaka için dilekçe yazmanız istenecektir. Şayet tek plaka kaybolmuş ise, tarafınıza plaka çıkarma belgesi verilecek ve Şoförler Cemiyeti'ne gönderileceksiniz. Daha sonra ilgili yere giderek plakanızı bastırabilirsiniz.

Şoförler odasından plaka nasıl alınır?

2.el araç alırken alım işlemleri sırasında noterde plaka değişikliği yapmak istediğinizi de belirtmeniz gerekiyor. Satış alım gününden itibaren bir aylık süre içerisinde de trafik tecil birimine başvurmalısınız. Buradan alacağınız belge ile Şoförler Odası'na giderek yeni plakanızı alabilirsiniz.

Ön plakamı kaybettim ne yapmalıyım?

Trafik şube sizi notere yönlendirir. Notere gidip plakanızın kayıp olduğunu ve trafikteki işlemi tamamladığınızı beyan edip plaka basım kağıdını alabilirsiniz. O kağıt ile birlikte en yakın şoförler odasından plakanızı çıkartabilirsiniz.

Kaybolan plaka nasıl çıkarılır 2020?

Kayıp plaka çıkarmak için yapmanız gerekenler ise şöyledir; Emniyet Müdürlüğü'nde kayıp plaka için dilekçe yazmanız istenecektir. Şayet tek plaka kaybolmuş ise, tarafınıza plaka çıkarma belgesi verilecek ve Şoförler Cemiyeti'ne gönderileceksiniz. Daha sonra ilgili yere giderek plakanızı bastırabilirsiniz.

Plaka bastırmak için ne gerekiyor?

Plaka Değiştirme İçin Gerekli Evraklar
  • Kimlik belgesi aslı ve fotokopisi.
  • Araca ait mevcut trafik belgeleri.
  • Araçta bulunan arka ve ön plakalar.
  • Noter satış belgesinin aslı ve fotokopisi.
  • Türkiye Şoförler Odasından nakil dosyası
  • Zorunlu mali sorumluluk sigortası poliçesi.

Plaka değişikliği Ne kadara mal olur?

Noter araç devri ve plaka değiştirme işleminin ücreti 340 TL'dir. Ayrıca tek plakanın basım ücreti ise 55 TL'dir (2021 fiyatlarıdır).

Plakam eskidi nasıl değiştirebilirim?

Bu işlem için ilk önce Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubesinden randevu alınmalıdır. Daha sonra nüfus cüzdanı fotokopisi, araç ruhsatı ve fotokopisi ile eski plakalar hazırlanarak randevuya gidilir. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından Şoförler Odasına bağlı plaka basım merkezinden yeni plakalarını yaptırılabilir.