Soyağacı sorgulama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Soyağacı sorgulama nasıl yapılır?
  2. E-Devlet ırk nasıl bakılır?
  3. E-Devlet'te soyağacı nasıl yapılır?
  4. Soy araştırması nasıl yapılır?
  5. Soy ağacı nereden bakılıyor?
  6. Soy kütüğü nereden öğrenilir?
  7. Soy Ağacı Sorgulama kaç yılına kadar?
  8. Aile soyu nasıl bulunur?
  9. Soy ağacı nasıl bulunur?
  10. Ben geçmişimi nasıl öğrenirim?
  11. Soyağacı kaç yılına kadar?

Soyağacı sorgulama nasıl yapılır?

E-Devlet soyağacı sorgulama için https://www.turkiye.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma” hizmetini seçerek soyağacına ait elektronik belge alınabilecek.

E-Devlet ırk nasıl bakılır?

Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/nvi-alt-ust-soy-bilgisi-sorgulama adresine tıklayın. Linke tıkladıktan sonra e-devlet girişiniz yok ise sisiz kimlik doğrulama sayfasına yönlendirecek. Kimliğimi doğrula seçeneğine tıklayın.

E-Devlet'te soyağacı nasıl yapılır?

kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak kimliğinizi doğruladıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma” hizmetini seçerek soyağacınıza ait elektronik belge alınabilecek.

Soy araştırması nasıl yapılır?

Soyunu araştırmak isteyen kişi ilk önce nüfus ve vatandaşlık hizmetleri genel müdürlüğünün alt-üst soy sorgulama sistemine müracaat ederek dedeleriyle ilgili ilk bilgilere ulaşabilir. Bazı nüfus müdürlüklerindeki kayıtlar 1800'lere kadar inmektedir.

Soy ağacı nereden bakılıyor?

-Ya da nvi.gov.tr adresinden e-Hizmetler / e-Sorgulamalar / Soyağacı Sorgulama hizmetini seçip e-Devlet ile giriş yaparak ilgili hizmete ulaşabilecek.

Soy kütüğü nereden öğrenilir?

Soyağacını öğrenmek isteyenlerin, www.turkiye.gov.tr sitesindeki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan 'Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama' ekranını açması gerekiyor. Bu ekrana tıkladığınızda talebiniz alınıyor ve size mesaj gönderiliyor.

Soy Ağacı Sorgulama kaç yılına kadar?

E-devlette bu tarih itibariyle hayatta olan büyüğünüz ne zaman dünyaya gelmişse o yıllara kadar gidebiliyorsunuz. Örneğin dedeniz 1904 yılında 80 yaşındaysa, e- devletteki nüfus kayıtlarında 1840'lı yıllara kadar ulaşabileceksiniz.

Aile soyu nasıl bulunur?

E-Devlet içerisinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Hizmetlerinde yer alan Soyağacı Sorgulama hizmetinden veya www.nvi.gov.tr adresindeki Hizmetler/E-Sorgulamalar menü başlıkları altından erişim sağlanabilir.

Soy ağacı nasıl bulunur?

e-Devlet soy ağacı sorgulaması için https://www.turkiye.gov.tr/nvi-alt-ust-soy-bilgisi-sorgulama linkine tıklayınız.

Ben geçmişimi nasıl öğrenirim?

Soyağacını öğrenmek isteyenlerin, www.turkiye.gov.tr sitesindeki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan 'Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama' ekranını açması gerekiyor. Bu ekrana tıkladığınızda talebiniz alınıyor ve size mesaj gönderiliyor.

Soyağacı kaç yılına kadar?

Aile tarihini merak ederek çıktığı bu yolda araştırmalarının 10 yıldır sürdüğünü belirten Şişlioğlu, soy izini 1300'lü yıllara kadar sürebilmesinin yanı sıra, Şeyh Edebali'nin Kayseri bağlantısını ortaya çıkardığını ve Edebali'nin büyük dedesinin Abdülkadir Geylani olduğu bilgisine ulaştığını da söyledi.