Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Hangi Bakanlığa Bağlı?

İçindekiler:

  1. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Hangi Bakanlığa Bağlı?
  2. 1 kw elektrik kaç TL 2021 EPDK?
  3. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı kimdir?
  4. EPDK ya şikayet nasıl yapılır?
  5. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu nereye bağlı?
  6. Erdoğan Tozan kim?
  7. Hacı Ali Ulutaş kimdir?
  8. EPDK üyelerini kim seçer?
  9. Akaryakıt istasyonları nereye şikayet edilir?
  10. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ne iş yapar?
  11. 1 kw kaç TL Enerjisa?
  12. EPDK Kurul üyeleri kimlerdir?
  13. Yılmaz Tamer kimdir?
  14. EPDK nedir görevleri nelerdir?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Hangi Bakanlığa Bağlı?

Kurum, kamu tüzel kişiliğini haiz olup idari ve mali özerkliğe sahiptir. İlişkili olduğu Bakanlık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (Bakanlık)'dır. Kurumun merkezi Ankara'dadır; taşra teşkilatı yoktur. Kurum, dağıtım bölgelerinde müşteri ilişkilerini sağlamak amacıyla irtibat büroları kurabilmektedir.

1 kw elektrik kaç TL 2021 EPDK?

1 KW Kaç TL 2021? Elektrik tedarikçisi değiştirmiş serbest tüketiciler için 1kW elektrik birim fiyatı (iş yerleri için) 0.656903 TL'dir. Elektrik tedarikçisini değiştirmemiş ev tüketicileri için 2021 yılı Ekim 1 kW elektrik fiyatı 0.4743 TL/kWh'dir. Elektrik fiyatını, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) belirler.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı kimdir?

4 yıllık görev süresinin dolmasının ardından Mustafa Yılmaz; tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla ve 4628 sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un 5'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi'nin 2, 3 ve ...

EPDK ya şikayet nasıl yapılır?

Kurumumuza Bilgi Edinme, Şikayet ve Görüş/Öneri başvurularınızı yan taraftaki modülden portalımıza giriş yaparak yapabilirsiniz. Kurumumuz portalından yapmış olduğunuz başvurularınız ile CİMER aracılığıyla Kurumumuza ulaşan başvurularınızın durumunu ve verilen cevapları yine bu portaldan takip edebilirsiniz.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu nereye bağlı?

Kurumun ilişkili olduğu Bakanlık, Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'dır. Kurumun, dağıtım bölgelerinde müşteri ilişkilerini sağlamak üzere İstanbul'da bir irtibat bürosu kurulmuştur.

Erdoğan Tozan kim?

Erdoğan TOZAN - Özgeçmişi. 2016 yılından itibaren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kuruluşu olan BOTAŞ International'da Genel Müdür olarak görev yapan Erdoğan Tozan; 18 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile EPDK Kurul Üyesi olarak atanmıştır. ...

Hacı Ali Ulutaş kimdir?

2011'de EPDK'da çalışmaya başlayan Ulutaş, sırasıyla Kurumda Elektrik Piyasası Dairesi ve Tarifeler Dairesinde Grup Başkanı olarak çalıştıktan sonra tarihinde Elektrik Piyasası Daire Başkanı görevine atandı. tarihinde EPDK Başkan Yardımcılığına atanan Ulutaş evli ve iki çocuk babasıdır.

EPDK üyelerini kim seçer?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Atanan üyelerin 01 tarihinde Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu önünde yemin etmesiyle Kurul göreve başlamıştır. Kurul; biri Başkan, biri İkinci Başkan olmak üzere yedi üyeden oluşmaktadır. Cumhurbaşkanı, atamayla birlikte Kurul Başkanını ve İkinci Başkanı görevlendirmektedir.

Akaryakıt istasyonları nereye şikayet edilir?

08 / 05. www.petrolofisi.com.tr. [email protected].

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ne iş yapar?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik piyasalarının düzenlenmesi amacıyla 4628 sayılı Yasa ile 2001 yılında kurulmuştur. Daha sonra çeşitli kanunlarla doğal gaz, petrol ve LPG piyasalarının da düzenlenmesi görevi verilmiştir.

1 kw kaç TL Enerjisa?

Serbest Tüketici olmayanlar için Ulusal Tarife:
Tarife Grubu: Tek ZamanlıMeskenTicarethane
Birim Fiyat (TL/kWh)Birim Fiyat (TL/kWh)
Birim Fiyat0,28460,4150
Dağıtım Bedeli0,15410,1576
Enerji Fonu (%1)0,00280,0042
5 satır daha

EPDK Kurul üyeleri kimlerdir?

  • Ahmet Çağrı ÇİÇEK. KURUL ÜYESİ
  • İbrahim TAN. KURUL ÜYESİ
  • Dr. Erdoğan TOZAN. KURUL ÜYESİ
  • Dr. Muhammed Mustafa İZGEÇ KURUL ÜYESİ
  • Mehmet Uğur DİLİPAK. KURUL ÜYESİ

Yılmaz Tamer kimdir?

EPDK Denetim Dairesi Başkanı olarak görev yapan Yılmaz Tamer, 18 Şubat itibariyle EPDK Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Yılmaz Tamer, 2016 yılında EPDK LPG Dairesi Başkanlığı görevine atanmıştı. Tamer son olarak 2017 yılında atandığı EPDK Denetim Dairesi Başkanlığını görevini yürütüyordu.

EPDK nedir görevleri nelerdir?

Enerji piyasalarını düzenleyen ve denetleyen bir kurum olarak görev yapan kamu kurumudur. Enerjilerin sürekliliği ve kaliteli olması yönünde düzenlemeler yapmaktadır. Ayrıca enerji alanında denetleme faaliyetleri de icra etmektedir.