2 yıllık güzellik uzmanlığı bölümü ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. 2 yıllık güzellik uzmanlığı bölümü ne iş yapar?
  2. Güzellik Uzmanlığı Bölümü Nedir?
  3. Güzellik uzmanı hangi bölümde?
  4. Güzellik Hizmetleri Elemanı nedir?
  5. Estetisyen olmak için ne yapmalı?
  6. Medikal Estetik Kursu kimler alabilir?
  7. Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı ne demek?

2 yıllık güzellik uzmanlığı bölümü ne iş yapar?

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü mezunları, saç şekillendirme, manikür, pedikür, cilt bakımı, kozmetik, kalıcı ve kalıcı olmayan epilasyon gibi pek çok görevi profesyonel bir şekilde yerine getirir. Bu bölümden mezun olan kişiler, güzellik merkezlerinde ya da kuaför salonlarında çalışabilir.

Güzellik Uzmanlığı Bölümü Nedir?

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri, saç şekillendirme, cilt bakımı, kozmetik, manikür / pedikür ve kalıcı veya kalıcı olmayan epilasyon dahil olmak üzere güzellik tedavilerinin incelenmesi ve uygulanmasıdır. Öğrenciler çok çeşitli güzellik bakımları üzerinde çalışabilir veya belirli bir alanda uzmanlaşabilirler.

Güzellik uzmanı hangi bölümde?

Güzellik uzmanı olmak için Anadolu Meslek / Kız Meslek liselerinin "Kuaförlük ve Cilt Bakımı" bölümlerinden mezun olmak ya da MEB onaylı kursların "Güzellik Uzmanlığı" sertifika programlarını tamamlamak yeterli olacaktır.

Güzellik Hizmetleri Elemanı nedir?

Sağlık ve kalite kurallarına uygun olarak, cilt ve vücut bakımı, epilasyon ve depilasyon ile makyaj işlemlerini, el ayak bakımlarını yapma bilgi ve becerisine sahip kişidir.

Estetisyen olmak için ne yapmalı?

Genel olarak estetisyenlik unvanına sahip olmak isteyenler için Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bazı okullar, çeşitli eğitimler açmaktadır. Bu eğitimlere katılarak başarılı olan kişilere eğitim sonrasında sertifika verilir. Bu sertifika sayesinde de kişiler estetisyenlik görevine başlayabilir.

Medikal Estetik Kursu kimler alabilir?

Bir eğitim çeşiti olan Medikal Estetik Kursu, IPL Foto Epilasyon Sertifikasıyla birlikte MEB onaylı özellikleriyle Estettisyenlik belgesine sahip kişiler ile Güzellik Uzmanı kişilere verilir.

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı ne demek?

Alanın Tanımı Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı; Saç Bakımı, Cilt Bakımı, Makyaj dallarına ait bilgi, bece- ri, tutum ve iş alışkanlıklarına sahip meslek elemanlarının yetiştirilmesine yönelik eğitim verilen bir alandır.