E-Devlet dava dosyasi sonucu nasıl öğrenilir?

İçindekiler:

  1. E-Devlet dava dosyasi sonucu nasıl öğrenilir?
  2. Uyap dava sonucu nasıl öğrenilir?
  3. E-devlet üzerinden dava açılabilir mi?
  4. Açmış olduğum davaları nasıl öğrenebilirim?
  5. Dava dosyamı nasıl görürüm?
  6. Internetten dava açılabilir mi?
  7. Boşanma davası Acildigini nasil ogrenirim?
  8. Mahkeme ne zaman nasıl öğrenebilirim?

E-Devlet dava dosyasi sonucu nasıl öğrenilir?

Siteye girdikten sonra güvenli işlem için TC Kimlik Numaranız ve e-devlet şifreniz ile güvenli giriş yapmanız şarttır. Sisteme giriş yaptıktan sonra e-hizmetler alanından “Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama” kısmına tıkladığınız zaman hakkınızda açılan davalar hakkında tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Uyap dava sonucu nasıl öğrenilir?

Uyap vatandaş portal üzerinden giriş yaptıktan sonra taraf olduğunuz dava, takip ve arabuluculuk dosyalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Uyap vatandaş portala giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan menüden “Dosya Sorgulama” sayfasına giriş yaparak uyap dosya sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

E-devlet üzerinden dava açılabilir mi?

Ayrıca yapılan düzenleme ile artık Adli Yardım Başvuru Formuna e-Devlet üzerinden de erişilebilecek. Adli yardım talepli dava açmak isteyen vatandaşlar başvuru formuna "https://vatandas.uyap.gov.tr" adresindeki UYAP Vatandaş Portal sayfasından ulaşabiliyor.

Açmış olduğum davaları nasıl öğrenebilirim?

Bu noktada www.yargitaycb.gov.tr adresini kullanabilir ve tebliğname numarası, esas numarası, karar numarası ya da T.C. kimlik numaranız üzerinden dava dosyası sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebiliyorsunuz.

Dava dosyamı nasıl görürüm?

Vatandaş Uyap'a girdiğinizde sol menüden "Dosya Sorgulama" sekmesinden Yargı Türü, Yargı Birimi/ Mahkeme Türü seçtikten sonra sorguda "Dosya Görüntüle"ye basarak, sonra üst sekmelerden Evrak bölümüne giderek, dava dosyasına sunulan tüm evrakları görebilirsiniz.

Internetten dava açılabilir mi?

UYAP dava açma işlemi ile dava süreçleri internet ortamına taşındı. Adalet Bakanlığı'nın geliştirdiği UYAP ekranı üzerinden açılan 'Hukuk Dava Açılış' ekranı üzerinden dava açma işlemi kolayca gerçekleşebilecek.

Boşanma davası Acildigini nasil ogrenirim?

Boşanma davası aile mahkemesi tarafından UYAP sistemine işlendiğinde E-Devlet üzerinde de görünür hale gelir ve bu sayede kendi açtığınız boşanma davasını veya size açılan boşanma davasını rahatlıkla görebilirsiniz.

Mahkeme ne zaman nasıl öğrenebilirim?

e-devlet şifresi aracılığıyla UYAP sistemine giriş yapabilir ya da e-devlet'e normal giriş yaparak arama butonuna “uyap” yazabilirsiniz. Karşınıza çıkan hizmetler arasından “duruşma sorgulama” seçeneğine tıklayarak duruşma tarihinizi öğrenebilirsiniz.