1 ceviz fidanı kaç TL?

İçindekiler:

  1. 1 ceviz fidanı kaç TL?
  2. Bodur cevizin fiyatı ne kadar?
  3. En verimli ceviz türü hangisi?
  4. Ceviz ağacı kaç yılda ceviz vermeye başlar?
  5. Bodur ceviz kaç metre uzar?
  6. Bodur cevizin ömrü ne kadardır?
  7. En iyi ceviz nerenin cevizi dir?
  8. En ince kabuklu ceviz hangisi?
  9. Chandler ceviz fidanı kaç yılda meyve verir?
  10. Chandler ceviz kaç metre ara ile dikilir?

1 ceviz fidanı kaç TL?

Ceviz bahçesi kurmak çok maliyetli gibi görünsede aslında Ceviz fidanı fiyatları günümüzde arzın çok olması sebebi ile çok uygundur. Fidanlarımız 1000 fidan üzeri toplu alımlarda 12 TL, perakende alımlarda ise 12-15 TL arası satışa sunulmuştur.

Bodur cevizin fiyatı ne kadar?

Bodur olarak bilinen chandler ceviz fidanı fiyatları parakende satışta 10 TL'den başlamaktadır. Toptan alışverişlerde fiyatlarda 7-8-9 TL olarak fidan boyuna göre değişmektedir.

En verimli ceviz türü hangisi?

En verimli ve performansı en yüksek çeşidin chandler olduğu belirlendi.

Ceviz ağacı kaç yılda ceviz vermeye başlar?

Doğru şartlarda dikilen iki yaşlı yabani ceviz anaçlı ceviz fidanından bir ile iki yıl içerisinde meyve almak mümkündür. Tam verimli ürün ise yedi yılın sonunda alınmaktadır. Bu bilgi 2 yaşlı fidanlar için geçerlidir.

Bodur ceviz kaç metre uzar?

Bodur ceviz ağaçları genelde 7 metreye kadar uzarlar ve yayvandırlar. Yani asıl verimli oldukları yerler yan dallarıdır. Yerli olan diğer ceviz ağaçları ise boylamasına uzarlar ve 12 metre uzunluğa kadar çıkmaktadırlar.

Bodur cevizin ömrü ne kadardır?

Chandler 1200 metre ve altındaki rakımlarda yetiştirilir. Daha yüksek rakımlar için Fernor çeşidini öneriyoruz. Chandler ceviz ömrü ne kadardır? Ceviz ağaçlarının ömrü iyi bakıldıklarında 1 yıl arasındadır.

En iyi ceviz nerenin cevizi dir?

Özellikle de genele bakıldığında en fazla ceviz Kahramanmaraş ilinde yetiştirilir. Kahramanmaraş ilinde yılda ortalama 25- 30 ton aralığında ceviz toplanmaktadır. Bunun yanı sıra ceviz en çok Güneydoğu Bölgesi'nde yetişir. Bu alanlarda yetiştirilen cevizin kalitesi de çok yüksek olur.

En ince kabuklu ceviz hangisi?

Kaman Cevizi; ince kabuklu yapısı, iç kalitesinin yüksekliği, alan özellikli oluşu ve Türkiye ortalamasının 1,5 katı verimi ile ( ağaç başına 50 kg, dekardan 500 kg ) önemli bir meyvemizdir.

Chandler ceviz fidanı kaç yılda meyve verir?

Chandler dünyanın en verimli ceviz fidanı olarak bilinmektedir. Dikildiği ilk yıllardan itibaren hemen verime başlayan Chandler ceviz ağaçlarından 10 yıla ulaştığında ağaç başına 40 ila 50 kilo arası ceviz toplamak mümkündür.

Chandler ceviz kaç metre ara ile dikilir?

Aşılı ceviz fidanı dikim mesafeleri doğal koşullara ve bakım koşullarına göre değişirse de ceviz fidanlarında en ideal dikim aralıkları; çeşidine göre 10 x 10 m, 8 x 8 m, 8×4 m, 7×7 m'dir.