Günlük faiz nedir?

İçindekiler:

  1. Günlük faiz nedir?
  2. Işbankası günlük kazandıran hesap nedir?
  3. Net faiz hesabı nasıl yapılır?
  4. Serbest vadeli mevduat Hesabı nedir?

Günlük faiz nedir?

Günlük faiz getirisi, bankaların mevduat hesabı üzerinden gerçekleştirilen işlemlerdir. Yatıracağınız tutar ve vade günü doğrultusunda, bankanın belirlemiş olduğu faiz oranı dikkate alınarak faiz getirisi hesaplanır. Bu getiriyi basit bir formül üzerinden yapılacak işlemlerle hesaplamak mümkündür.

Işbankası günlük kazandıran hesap nedir?

Günlük Kazandıran Hesap Nedir? Dilediğiniz an para yatırıp dilediğiniz an para çekebileceğiniz Günlük Kazandıran Hesapta birikimleriniz gecelik her gün değer kazanır. Günlük Kazandıran Hesabınızı İşCep ve İnternet Şubesi üzerinden anında açarak faiz kazanmaya başlayabilirsiniz.

Net faiz hesabı nasıl yapılır?

Net mevduat getiri ise brüt faiz getirisinden mevduat vadesine göre denk gelen stopajın (gelir vergisinin) düşülmesi ile hesaplanır. Yukarıdaki örneğin vadesi 30 gün olduğu için stopajı %15'dir. Bu durumda net kazanç ise 124,02 TL - (124,02 TL*%15) = 105,42 TL olur.

Serbest vadeli mevduat Hesabı nedir?

Serbest Hesap ile; 1.000 TL ve üzeri birikimlerinizi her zaman iyi faiz oranlarıyla değerlendirirsiniz. Vade beklemenize gerek olmaz. Günlük faiz kazandıran hesabınıza, dilediğiniz zaman para ekleyip çekebilirsiniz.