Teravih namazından sonra müezzin ne okur?

İçindekiler:

  1. Teravih namazından sonra müezzin ne okur?
  2. Teravih namazından sonra nasıl dua edilir?
  3. Teravih namazı ile vitir namazı arasında hangi dua okunur?
  4. Teravih duası nasıl yapılır?
  5. Namazdan sonra müezzin ne okur?
  6. Vitir namazından sonra hangi dua okunur?
  7. Teravihten önce vitir kılınırsa ne olur?
  8. Teravih kılarken aralarda ne okunur?
  9. Cuma namazında müezzin ne yapar?
  10. Cemaatle namaz kılarken müezzin ne okur?
  11. Teravih namazını 20 rekat kılmak şart mı?
  12. Vitir namazından sonra tesbihat yapılır mi?

Teravih namazından sonra müezzin ne okur?

Son teravih rekatından sonra "Salat-u Ümmiye" 3 defa söylenir. Daha sonra müezzin: Euzu Besmele'nin ardından "Rabbenâ âmennâ bi mâ enzelte vetteba'nâr resûle fektubnâ meaş şâhidîn" (Ali İmran 53) ayetini okur ve dua edilir.

Teravih namazından sonra nasıl dua edilir?

TERAVİH NAMAZINDAN SONRA OKUNAN DUA TÜRKÇE OKUNUŞ Ya hannan, ya mennan, ya deyyan, ya bürhan, Ya zel-fadli vel-ihsan, nerc-ul afve vel-gufran, Vec'al-na min utekai şehr-i ramazan bi-hürmet-il Kur'an.

Teravih namazı ile vitir namazı arasında hangi dua okunur?

Sübhane zil-ızzeti vel-azameti vel cemali vel-celali vel-ceberut. Sübhan-el melikil mevcud. Sübhan-el melik-il ma'bud.

Teravih duası nasıl yapılır?

Teravih namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır. Sırasıyla imam hatip ve cemaat "Sübhaneke duası" okur, sadece imam hatip "Euzü besmele" çeker ve "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Rüku ve secde yapılır.

Namazdan sonra müezzin ne okur?

"Allâhumme ente's-selâmü ve minke's-selâm, tebârekte yâ zelcelâli ve'l-ikrâm." 5- "Alâ Rasulina salavat" denir ve cemaat salavat çeker. 6- Ardından müezzin "Subhanallahi vel hamdu lillahi ve la ilahe illellahu vallahu ekber. Ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim." duasını okur.

Vitir namazından sonra hangi dua okunur?

'' Bir mümin kadın veya bir mümin erkek vitir namazından sonra(Vitir namazı bitirip-yani selam verdikten hemen sonra) secdeye gidip 3 defa sübhane rabbiyel ala dedikten sonra 5 er kere de "subbuhun kuddusün rabbüna ve rabbülmelaiketiverruhu " dese sonra secdeden başını kaldırıp euzü besmeleyle ayetel kürsiyi okuduktan ...

Teravihten önce vitir kılınırsa ne olur?

CEVAP: Teravih namazı, yatsı namazının sünneti olduğundan vitir vacip namazını teravihten önce veya sonra kılmak caiz olmakla birlikte önce Teravih namazını sonra da vitir vacip namazını kılmak, daha faziletlidir.

Teravih kılarken aralarda ne okunur?

TERAVİH NAMAZI ARASINDA OKUNAN SALAVAT "Allahümme salli ala seyyidina muhammedininnebiyyil ümmiyyi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim." "Allah'ım Efendimiz olan ümmi peygamber Muhammed'e ve onun ailesine ve ashabına salat (rahmet manasında dua) ve selam olsun."

Cuma namazında müezzin ne yapar?

Müezzin, iç ezanı okur. Ezandan sonra imam-hatip kalkarak iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dinî konularda bilgilendirici ve yönlendirici konuşma yapar. ... Cuma namazında imam-hatip, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur.

Cemaatle namaz kılarken müezzin ne okur?

"Allâhumme ente's-selâmü ve minke's-selâm, tebârekte yâ zelcelâli ve'l-ikrâm." 5- "Alâ Rasulina salavat" denir ve cemaat salavat çeker. 6- Ardından müezzin "Subhanallahi vel hamdu lillahi ve la ilahe illellahu vallahu ekber. Ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim." duasını okur.

Teravih namazını 20 rekat kılmak şart mı?

Teravih namazı, iki rekâtta bir ya da dört rekâtta bir selam verilerek toplamda yirmi rekât olarak kılınır. Hasta veya yorgun olanlar, yirmi rekâtın tamamını kılmakta zorlanırlarsa, bu fazileti kaçırmamak için teravih namazını sekiz rekât olarak da kılabilirler.

Vitir namazından sonra tesbihat yapılır mi?

Ama farzın ardından tespih çekilmeyip vitri kıldıktan sonra çekmekte de bir sakınca yoktur. Peygamberimiz her zaman namazın ardından tespih çekmiş değildir. Vakti olan çeker, tespih namaza ilave zikirdir. Zikir ne kadar çok olursa o kadar iyidir, sevabı fazladır.