Mide ameliyatı sonrası ne kadar sürede iyileşir?

İçindekiler:

  1. Mide ameliyatı sonrası ne kadar sürede iyileşir?
  2. Mide ameliyatından sonra nelere dikkat edilmeli?
  3. Mide ameliyatı sonrası hastanede kaç gün kalınır?
  4. Mide ameliyattan kaç gün sonra banyo yapılır?
  5. Mide ameliyatı olan kaç günde taburcu olur?
  6. Ameliyat sonrası banyo yapılır mı?

Mide ameliyatı sonrası ne kadar sürede iyileşir?

Tüp mide ameliyatı sonrası, mide iç dikişler genel olarak 15 gün içinde iyileşir. Tam iyileşme süreci ise bir ay sürer. Tüp mide ameliyatı kilo sorunu olan pek çok kişi için en ideal çözümlerden biri olmuştur. Bu ameliyat cerrahi bir işlem olduğu için son derece titizlikle yapılması şarttır.

Mide ameliyatından sonra nelere dikkat edilmeli?

Operasyondan 2 hafta süreyle cinsel ilişkiye girilmemelidir. Operasyondan sonra bir ay boyunca araba kullanmamanız gerekmektedir. Operasyondan sonra 2 ay alkol alınmamalı, sonrası için ise; doktor onayı alınmalıdır. Operasyondan sonra 2 ay boyunca ağır ve zorlayıcı fiziksel aktivitelerden uzak durulmalıdır.

Mide ameliyatı sonrası hastanede kaç gün kalınır?

Tüp Mide Ameliyatı tamamen laparoskopik yöntemle (kapalı olarak) uygulandığı için, hastalar ameliyat sonrası ilk saatlerde ayağa kaldırılır ve yürümeye başlarlar. Ameliyat sonrası 1 ile 3 gün arasında hastanede takip edildikten sonra evlerine dönebilirler.

Mide ameliyattan kaç gün sonra banyo yapılır?

Ameliyattan 48 saat sonra banyo yapılabilir. Bir hafta sonra ise hafif yürüyüşler yapmak, araba kullanmak mümkündür. İki hafta dolduktan sonra yumuşak gıdaya geçtiğinizde açlık hissetmeseniz dahi öğün saatlerinde gıda almaya çalışın. Yutmadan önce çiğneyin, çiğneyin, çiğneyin bıkmadan usanmadan çiğneyin.

Mide ameliyatı olan kaç günde taburcu olur?

Genellikle hastanın iyileşme durumuna bağlı olarak tüp mide ameliyatından yaklaşık 4 gün sonra hasta taburcu edilmektedir.

Ameliyat sonrası banyo yapılır mı?

Taburcu olduktan sonra evde duş şeklinde banyo yapabilirsiniz. Ancak hemen ameliyat sonrasında oturarak (küvette) banyo yapmaktan veya yüzmekten kaçınmalısınız.