Tobrased krem ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Tobrased krem ne için kullanılır?
  2. Tobradex göz damlası gunde kac kere kullanılır?
  3. Tobradex göz damlası günde kaç defa kullanılır?
  4. Tobrased damla bebeklerde nasıl kullanılır?
  5. Zaditen şurup kaç aylık bebeklere verilir?
  6. Tobradex açıldıktan sonra ne kadar kullanılır?

Tobrased krem ne için kullanılır?

TOBRASED, gözün/gözlerin ve etrafının yüzeysel bakteriyel enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. antibiyotikleri (bu üründe tobramisin) içerir. TOBRASED 5 g alüminyum tüpte sunulan beyaz veya hemen hemen beyaz homojen bir merhemdir.

Tobradex göz damlası gunde kac kere kullanılır?

Ciddi infeksiyonlarda normal doz ilk iki gün üç ila dört saatte bir az bir miktar (yaklaşık 1.5 cm uzunluğunda şerit) pomad, daha sonra düzelme oluncaya kadar günde iki veya üç uygulamadır. Tedavinin normal süresi 7-10 gündür. Doktorunuzun önerdiği sürece tedaviye devam ediniz. TOBREX'i sadece gözlerinize kullanınız.

Tobradex göz damlası günde kaç defa kullanılır?

Hafif ila orta dereceli enfeksiyonlarda normal doz 7 gün boyunca göz(ler)e her dört saatte bir, bir veya iki damladır. Ciddi enfeksiyonlarda normal doz iyileşme elde edene kadar her saat başı iki damladır. İyileşme sağlandıktan sonra doz azaltılarak kesilir. Tedavinin normal süresi 7-10 gündür.

Tobrased damla bebeklerde nasıl kullanılır?

Her damladan sonra, burun köküne (çimdikler gibi sıkarak) masaj yapın. Sonra, gözlerine Tobrased göz damlası damlatın. Göze damlatırken, eliniz ile gözlerini açmayın, sıkı sıkı yummasını söyleyin ve göz pınarlarına damlayı damlatın. 2 günde düzelir ise, doğru yoldasınız, tedaviyi 5 güne tamamlayın.

Zaditen şurup kaç aylık bebeklere verilir?

Uygulama yolu ve metodu: ZADİTEN, sadece ağızdan kullanım içindir. Değişik yaş grupları: Çocuklarda ve ergenlerde kullanımı (6 ay – 17 yaş arası): ZADİTEN şurup, 6 aylık ve üzerindeki çocuklarda kullanılabilir.

Tobradex açıldıktan sonra ne kadar kullanılır?

Kapak açılıncaya kadar steril durum korunur. Şişe açılıp kullanmaya başlanıldığında şişe serin bir yerde ağzı kapalı olarak saklanmalıdır. Bu şekilde kullanıldığında şişelerin açıldıktan sonra 4 hafta süreyle kullanılması mümkündür.