Kas hastalığı belirtileri nedir?

İçindekiler:

  1. Kas hastalığı belirtileri nedir?
  2. Sık görülen kas hastalıkları nelerdir?
  3. Kas hastalığı nasıl teşhis edilir?
  4. Güçsüzlük neden olur?
  5. Sinir ve kas hastalıkları nelerdir?
  6. Kas ağrısı için hangi doktora gidilir?
  7. Çoçuklarda kas hastalığı nasıl anlaşılır?

Kas hastalığı belirtileri nedir?

Kas Hastalığı Belirtileri Nelerdir?
  • Yürümekte zorlanma, sık düşme.
  • Güçsüz kaslar, kaslarda incelme.
  • Kas krampları
  • Ayağa kalkarken, merdiven çıkarken, koşarken veya zıplarken zorluk çekmek.
  • Parmak uçlarında yürüme.
  • Göz kapaklarında düşme, sarkma.
  • Solunum veya yutma sıkıntısı
  • Görüş problemleri, çift görme.
Daha fazla öğe...

Sık görülen kas hastalıkları nelerdir?

Miyotonik Distrofi: Myotonik distrofi erişkin yaşta en sık görülen kalıtsal kas hastalığıdır. En çok bilinen ve en yaygın kas hastalığı hangisidir? En yaygın kas hastalığı; genetik olanlarda en sık olarak Duchenne Müsküler Distrofi, genetik olmayanlarda da Miyastenia Gravis ve İnflamatuar Miyozitlerdir.

Kas hastalığı nasıl teşhis edilir?

DXA testinde kaslarınıza kemik yoğunluğunuzu ve osteoporozu test edebilmek amacıyla düşük enerjili X ışınları gönderilir. Yürüme hızı testi ile birlikte değerlendirildiğinde DXA, kas erimesi teşhisini kolaylaştırabilir.

Güçsüzlük neden olur?

Kas güçsüzlüğü genellikle egzersiz eksikliği, yaşlanma, kas yaralanması veya hamilelikten kaynaklanır. Diyabet veya kalp hastalığı gibi uzun süreli durumlarda da ortaya çıkabilir. İnme, multipl skleroz, depresyon, fibromiyalji ve kronik yorgunluk sendromu (ME) gibi birçok olası neden vardır.

Sinir ve kas hastalıkları nelerdir?

Kas-sinir kavşağı hastalıkları, myasthenia gravis, botulismus ve lambert-eaton miyastenik sendromu edinsel kas hastalıkları kapsamında değerlendirilir. İltihabi kas hastalıkları çeşitleri de polimiyozit, dermatomiyozit, inklüzyon cisimciği miyoziti, diğer miyozitler şeklindedir.

Kas ağrısı için hangi doktora gidilir?

Kas ağrısında ilk gidilmesi gerekli olan doktor genelde dahiliye uzmanı olmaktadır. Kas ağrıları, romatizmal hastalıkların öncüsü biçiminde olabileceği için genel dahiliye alanı ile başlamak hızlı bir çözüm sunmaktadır. Şikayetlerin niteliklerine göre, dahiliye doktoru kişileri romatoloji uzmanına sevk edebilmektedir.

Çoçuklarda kas hastalığı nasıl anlaşılır?

Kas hastalığı olan çocuklarda karın, sırt ve üst havayolu kasları zayıflar. Bu zayıflık, yeterince güçlü bir şekilde öksürmelerini engeller. Kas hastalarında öksürme gücü azalır. Kas hastalığında, kas zayıflığına bağlı olarak omurgada eğrilikler (skolyoz) görülebilir.