Spinal anestezi kimlere uygulanır?

İçindekiler:

  1. Spinal anestezi kimlere uygulanır?
  2. Spinal anestezi kimlere yapılmaz?
  3. Spinal anestezi sonrası baş ağrısı nasıl geçer?
  4. Epidural mi genel anestezi mi?
  5. Spinal sonrası baş ağrısı ne zaman geçer?
  6. Spinalin etkisi ne kadar sürer?

Spinal anestezi kimlere uygulanır?

Spinal anestezi kimlere uygulanabilir? -Genel anestezi almaya müsait olmayan kişilere uygulanır. -Eğer kalp yetmezliğiniz, akciğer probleminiz ve solunum yetmezliği gibi problemleriniz varsa, genel anestezi almanız mümkün değildir. Bunun yerine spinal anestezi alabilirsiniz.

Spinal anestezi kimlere yapılmaz?

Kimlere uygulanmaz Kan sulandırıcı olarak adlandırılan pıhtılaşmayı engelleyici ilaç kullanan hastalara, kanama bozukluğu olanlara, girişim bölgesinde enfeksiyon olanlara, bel fıtığı ya da başka bir nedenle bel operasyonu geçirmiş olan hastalara spinal epidural anestezi uygulanmaz.

Spinal anestezi sonrası baş ağrısı nasıl geçer?

Eğer spinal anestezi ardından baş ağrısı yaşıyorsan doktorun bir serum yardımı ile ağrının azalmasına yardımcı olur. Ayrıca destekleyici olarak bol miktarda sıvı alman gerekir. Bu sıvılar içerisinde çay ve kahve de bulunabilir, çünkü kafein bu ağrıyı azaltabilir özellik taşır.

Epidural mi genel anestezi mi?

Genel Anestezi de doğum sırasında anne tamamen uyutuluyor. Bu nedenle anne, bebeğin doğuşuna tanık olamıyor. Ancak epidural anestezi de, annenin yalnızca belden altı uyuştuğu için bebeğin doğumuna tanık oluyor. Epidural ve spinal anestezi, bölgesel anestezi yöntemleri içinde en sık uygulanan yöntemler.

Spinal sonrası baş ağrısı ne zaman geçer?

Spinal anestezi sonrası baş ağrısı, 2-3 günde azalır ve en fazla 1 hafta içinde son bulur.

Spinalin etkisi ne kadar sürer?

Bu anestezide vücudun alt kısmı uyuşturulur, böylece ameliyatta ağrı hissetmezsiniz ve uyanık kalabilirsiniz. Spinal anestezinin etkisi genellikle bir ila iki saat sürer. Anestezinin etkisi geçtikten sonra ağrının daha uzun süre giderilmesini sağlamak için eş zamanlı olarak başka ilaçlar da enjekte edilebilir.