Ruhsat muayene numarası nerede yazar?

İçindekiler:

  1. Ruhsat muayene numarası nerede yazar?
  2. Muayene tekrarında randevu alınır mı?
  3. Muayene geçerlilik tarihi nasıl öğrenilir?
  4. Ruhsat no nasıl bulunur?
  5. Araç muayene tekrarı kaç gün?
  6. Son muayene geçerlilik tarihi nedir?
  7. Ruhsat belge No nerede?
  8. Araç muayene randevusu internetten nasıl alınır?
  9. Araç muayenesi nasıl alabilirim?

Ruhsat muayene numarası nerede yazar?

Ruhsat Seri No, ruhsat içerisinde adres bilgilerinin bulunduğu sayfanın sağ alt köşesinde yer almaktadır. Bu numara iki harf ve 6 rakamdan oluşmaktadır. Dolayısıyla Seri No istendiği zaman bu numaranın verilmesi gerekmektedir. Ruhsat No aynı zamanda muayene randevuları için de şart koşulmaktadır.

Muayene tekrarında randevu alınır mı?

Randevu ile çalışan muayene istasyonlarında muayene tekrarları randevu ile yapılır. Muayene tekrarlarının randevuları öncelikli olarak verilir. Araç sahibinin talep etmesi halinde aynı gün için muayene tekrarı randevusu verilir.

Muayene geçerlilik tarihi nasıl öğrenilir?

E-devlet sitesinden araç muayene sorgulama https://www.turkiye.gov.tr/muayene-durum-sorgulama bağlantısı kullanılarak araç muayene sorgulaması yapılır. E-devlet üzerinden kendi kimlik bilgilerinizle sisteme girmeli ve araç bilgileriyle sorgulama yapmalısınız.

Ruhsat no nasıl bulunur?

Araç Ruhsat Seri Numarası Nereden Öğrenilir? Araç ruhsat seri numarası, araç ruhsatında yer alan belge seri ve no kısmından veya e-Devlet araçlarım sayfasından “tescil belgesi seri numarası” adıyla yer alan kısımdan öğrenebilir.

Araç muayene tekrarı kaç gün?

Muayene tekrarı için verilen 1 aylık süre; izin verilen azami tamir süresidir. Bu süre, araç sahibine veya kullanan kişiye trafikte serbest olarak dolaşma hakkı vermemektedir. Ağır Kusurlu ve Emniyetsiz bulunan tüm araçların, mümkün olan en kısa sürede bu kusurları gidermesi gerekir.

Son muayene geçerlilik tarihi nedir?

Son muayene geçerlilik tarihi, kullandığınızın aracın muayene tarihinin ne zaman dolacağını gösteren bir bilgidir. Aracınızın gelecekteki muayene tarihi, muayeneye son gidiş tarihiniz üzerinizden hesaplanır ve ardından ruhsatınız üzerine işlenir.

Ruhsat belge No nerede?

Ruhsat belge seri numarası, aracınıza ait ruhsatta kayıtlı bulunan bilgilere EGM aracılığıyla erişilebilmesini sağlar. Numara, ruhsatın kime ait olduğunu gösteren sayfanın en altında yer alır ve 2 harf, 6 rakamdan oluşur.

Araç muayene randevusu internetten nasıl alınır?

TÜVTÜRK'ün internet adresinde yer alan Ücretsiz Randevu bölümüne tıkladığınızda karşınıza gelen ekrana Plaka No, Ruhsat Seri No ve randevu alınacak şehir bilgisi girilerek istasyonların yoğunluğuna göre dilediğiniz gün ve saatte randevu alabilirsiniz.

Araç muayenesi nasıl alabilirim?

Randevularınızı yalnızca resmi internet sitemizden ve 88 88 numaralı çağrı merkezimizden alabilirsiniz. Bunun dışında TÜVTÜRK adını kullanarak ücretli randevu veren kurum ve kişilere itibar etmeyiniz.