Otobüs bileti alırken HES kodu gerekli mi?

İçindekiler:

  1. Otobüs bileti alırken HES kodu gerekli mi?
  2. Kayseri otobüslerde HES kodu zorunlu mu?
  3. HES kodu alma SMS ücreti ne kadar?
  4. HES kodu olmadan dolmuşa binilir mi?
  5. Uçak bileti alırken HES kodu nedir?
  6. HES kodsuz otobüse binilir mi?
  7. HES kodsuz otobüse biniliyor mu?
  8. HES kodu nasıl alınır SMS?
  9. HES kodu ne kadar para?
  10. HES kodu olmadan belediye otobüse binilir mi?
  11. HES kodu ne zaman riskli olur?

Otobüs bileti alırken HES kodu gerekli mi?

Otobüs bileti veya uçak bileti alarak seyahat edebilmeniz için HES kodunuzun olması gerekecek. ... HES Kodu sayesinde ilgili seyahat firmaları tedbir alacak. Yolculuk sırasında veya sonradan bir yolcuya virüs bulaştığı tespit edilirse HES uygulaması sayesinde yolculuk esnasında temas ettiği kişilerin de takibi yapılacak.

Kayseri otobüslerde HES kodu zorunlu mu?

Evet. Toplu Taşıma araçlarını kullanıyorsanız ve kullanmaya devam etmek istiyorsanız HES kod eşleştirme işlemini yapmak zorunludur.

HES kodu alma SMS ücreti ne kadar?

HES kodu ücretli mi? Hayır, HES kodları için hiçbir ücret alınmıyor.

HES kodu olmadan dolmuşa binilir mi?

Özel araçla yapılacak seyahatler için HES kodu uygulaması bulunmamaktadır. Özel aracınızla seyahat edecekseniz, hes kodu olmadan da seyahat edebilirsiniz.

Uçak bileti alırken HES kodu nedir?

HES Kodu test sonucu pozitif olan veya pozitif hasta ile teması bulunan yolcuların havalimanında bulunmasını azaltmak ve yurt içi uçuşlara katılmasına engel olmak amacıyla T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya alınmış kişiye özel bir koddur. Bilet alırken geçerli bir HES kodunuz bulunması zorunludur.

HES kodsuz otobüse binilir mi?

İçişleri Bakanlığı'ndan yayımlanan genelge ile şehir içi toplu ulaşım araçlarında HES kodu zorunluluğu getirilmişti. HES kodu ile eşleştirilmemiş İstanbulkart'lar bugünden itibaren toplu taşımada kullanılamayacak.

HES kodsuz otobüse biniliyor mu?

İBB'den açıklama yapılmıştı İBB'den yapılan açıklamada, "Koronavirüs ile mücadele kapsamında yayınlanan genelge gereği tarihinden itibaren, toplu ulaşımda HES kodu eşleştirilmemiş İstanbulkartlar geçersiz sayılacak.

HES kodu nasıl alınır SMS?

HES kodu ayrıca SMS yöntemiyle de alınabilecek. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılacak ve 2023'e SMS olarak atılabilecek.

HES kodu ne kadar para?

Özellikle gişelerde HES kodu olmadığı için geçiş yapamayanları gözüne kestiren bu kişiler, turistlerin yanına giderek kendilerine HES kodu alabileceklerini söylüyor. Cep telefonundaki mobil uygulama üzerinden HES kodunu tanımlayarak, turistlerden pazarlığa göre 20 ile 50 lira arasında para alıyorlar.

HES kodu olmadan belediye otobüse binilir mi?

Bu kapsamda HES kodunu kişisel ulaşım kartlarına tanımlatmayan vatandaşlar, tarihinden itibaren toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

HES kodu ne zaman riskli olur?

COVİD-19 test sonucu Pozitif olan kişiler ve temaslı olanlar Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında riskli olarak, izolasyon süresi bitiminde ise risksiz olarak görünmektedirler.