Yumuşak doku bozukluğu ne demektir?

İçindekiler:

  1. Yumuşak doku bozukluğu ne demektir?
  2. Doku bozukluğu nedir ne demek?
  3. Doku dansitesi ne demek?
  4. Yumuşak doku kanserleri nelerdir?
  5. Sarkom kanseri belirtileri nelerdir?

Yumuşak doku bozukluğu ne demektir?

Yumuşak dokularda meydana gelen zedelenme ve travma durumuna doku bozulması denir. Vücutta bulunan yumuşak doku yapılarının darbe alması veya aşırı zorlanması yumuşak doku bozulması şikayetine yol açmaktadır.

Doku bozukluğu nedir ne demek?

Doku bozukluğu, örsenti ya da lezyon organizmada genellikle hastalık veya travmadan dolayı tahrip olmuş anormal herhangi bir dokuya verilen genel isimdir. Avam dilinde "hasar" olarak da bilinir.

Doku dansitesi ne demek?

Dansite; yoğunluk. Radyolojide X ışını geçirgenliği anlamında kullanılır. Bir madde-doku X ışınlarını ne kadar az geçirirse, filmlerde o kadar dens (hiperdens, beyaz) görünür, örneğin kemikler. Madde-doku, X ışınını ne kadar çok (kolay) geçiriyorsa o kadar hipodens (siyah) görünür, örneğin akciğerler.

Yumuşak doku kanserleri nelerdir?

Sarkom (Yumuşak Doku Kanseri) Nedir? Sarkom, bağ dokusundan kaynaklanan ve nadir görülen bir kanser türüdür. Bağ dokusu, vücuttaki dokuları birbirine bağlayan ve destekleyen bir sistemdir. Sarkomlar, kemiklerde, kaslarda, tendonlarda, sinirlerde, kıkırdakta, yağ dokusunda veya kan damarlarında meydana gelebilir.

Sarkom kanseri belirtileri nelerdir?

Sarkom yumuşak doku kanseri belirti ve bulguları şunlardır:
  • Ciltte ağrılı veya ağrısız, hissedilebilen şişlik.
  • Kemik ağrısı
  • Ufak bir yaralanma ile hatta yaralanma olmaksızın beklenmedik kemik kırıkları
  • Karın ağrısı
  • Kilo kaybı