Egzoz muayenesi bir günü geçerse ne olur?

İçindekiler:

  1. Egzoz muayenesi bir günü geçerse ne olur?
  2. Egzoz muayenesi ne zaman yapılır?
  3. Egzoz muayenesi cezası var mı?
  4. Emisyon ölçümü ne zaman yapılır?
  5. Egzoz emisyonu kaç gün geçerli?
  6. Araç muayenesine kaç saat önce gidilir?
  7. Ankara araç egzoz muayenesi nerede yapılır?
  8. Egzoz emisyon gecikme cezası var mı?

Egzoz muayenesi bir günü geçerse ne olur?

Egzoz muayenesi geciktiği için ekstra olarak bir ceza ücreti kesilmez. Kesilen cezalar 30 gün içerisinde ödenmezse ödenmeyen her ay için %5 gecikme faizi uygulanmaktadır.

Egzoz muayenesi ne zaman yapılır?

Egzoz gazı emisyon ölçümü; - Hususi (Binek) ve Resmi Otomobillerde: İlk üç yaş sonunda ve sonrası her iki yılda bir, - Diğer Motorlu Taşıtlar: İlk bir yaş sonunda ve sonrası yılda bir yapılmalıdır.

Egzoz muayenesi cezası var mı?

Ceza miktarı yüksek iken egzoz emisyon ölçümü ücreti katma değer vergisi dahil 90 TL olarak uygulanacak. Egzoz muayenesi cezası 2021 yılı itibariyle 2067 TL olarak uygulanacak. ... Bu ücrete özel herhangi bir gecikme cezası yok denetimlerde yakalanma durumunda üstte bahsi geçen 2067 TL idari para cezası uygulanır.

Emisyon ölçümü ne zaman yapılır?

Hususi (binek) ve Resmi Otomobiller: İlk üç yaş sonunda ve sonrası her iki yılda bir yapılmalıdır. Diğer Motorlu Taşıtlar: İlk bir yaş sonunda ve sonrası yılda bir yapılmalıdır.

Egzoz emisyonu kaç gün geçerli?

Egzoz Emisyon Ölçümü Geçerlilik Süresi Hususi (Binek) ve Resmi Otomobillerde: İlk üç yaş sonunda ve sonrası her iki yılda bir ölçüm yapılmalı. Diğer Motorlu Taşıtlar: İlk bir yaş sonunda ve sonrasında her yılda bir defa yapılmalıdır.

Araç muayenesine kaç saat önce gidilir?

Araç muayenesinden en az yarım saat önce TÜVTÜRK istasyonunda bulunmanız ise, önceden yapılması gereken işlemler için yeterlidir.

Ankara araç egzoz muayenesi nerede yapılır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yetki belgesi almış özel servisler (Yetkili Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm İstasyonları) ile yine Ankara'nın ilçelerinde bulunan tüm sabit TÜVTÜRK Ankara Araç Muayene İstasyonlarında ve gezici istasyonlarda yaptırabilirsiniz.

Egzoz emisyon gecikme cezası var mı?

Egzoz muayenesi, egzoz gazı emisyonu ölçümü için yaptırılır. Egzoz muayene gecikme cezası 2021 yılı itibariyle 2067 liradır. Bu ceza ilk 15 gün içerisinde ödenecek olursa %25 ceza indiriminden faydalanılarak 1550,25 Türk lirası olarak ödenebilir.