Degisim bulmacada ne demek?

İçindekiler:

  1. Degisim bulmacada ne demek?
  2. Bulmacada damla ne demek?
  3. Ark nedir bulmacada?
  4. Reçine bulmacada nedir?
  5. Merkezden uzak ne demek?
  6. Nicelik nedir bulmacada?
  7. Ebediyen sonsuza kadar ne demek?
  8. Alın yazısı ne demek bulmaca?
  9. Pişman ne demek bulmaca?
  10. Kalender ne demek bulmaca?
  11. Bulmacada kuruntu ne demek?

Degisim bulmacada ne demek?

Değişim bulmacada beş harfli tek kelime takas kelimesidir.

Bulmacada damla ne demek?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan katre kelimesi damla ile eş anlamlıdır. Kelimenin Kadre ve Katra şeklindeki kullanımları yaygın olsa da bulmacalarda genellikle katre cevabı istenir. Yutmak fiilinden türetilen yutum sözcüğü de damla demektir.

Ark nedir bulmacada?

Ark Bulmacada = Aralarında belirli bir uzaklık bulunan iki elektrot arasında kıvılcım oluşumu için gerekli en küçük gerilim nedir sorusunun bulmacadaki cevabıdır. Ark Bulmacada = Eskiden amerika birleşik devletleri nehirlerinde taşıma işlerinde kullanılan büyük tekne nedir sorusunun bulmacadaki cevabıdır.

Reçine bulmacada nedir?

Aynı anda mı taşıması ile beraber reçine sözcüğüne karşılık olarak 4 harfli, 'Akma' kelimesi kullanılabilir. Bu kelime eş anlamlı olarak değerlendirilir ve bulmacalarda çok sık öne çıkar. 6 harfli bulmaca cevabı olarak reçine kelimesi adına, 'Edemik' sözcüğünü kullanmak mümkün.

Merkezden uzak ne demek?

Sesli Sözlük - merkezden uzak, kıyıda köşede kalmış

Nicelik nedir bulmacada?

Nicelik bulmacasının beş harfli cevapları rakam, sıfat ve ölçüm kelimeleridir. Nicelik bulmacasının altı harfli tek bir cevabı bulunmaktadır. Nicelik bulmacasının altı harfli tek cevabı miktar kelimesidir.

Ebediyen sonsuza kadar ne demek?

Sonsuza kadar ne demek; genellikle sevgililer arasında söylenen bu söz birlikteliğin hiç bitmeyeceği ve uzun süre devam edeceği anlamındadır. . Sonsuza kadar eş anlamlısı genel olarak “ebediyen” olarak geçmektedir.

Alın yazısı ne demek bulmaca?

Özellikle alın yazısı ile karşı karşıya kalan birçok bulmaca sever, bunun farklı cevaplarını arıyor. Alın yazısı kelime grubu adına bulmacalarda 3 harfli bir sözcük olarak, 'Sur' karşılığı değerlendirilebilir.

Pişman ne demek bulmaca?

Arapça kökenli bir kelime olan nedamet pişmanlık ile eş anlamlıdır. Hayıflanma kelimesi hem üzüntü duymak hem de pişman olmak anlamına gelir.

Kalender ne demek bulmaca?

Öncelikle gösteriş istemeyen ve sade yaşamı tercih eden, alçakgönüllü insanlara denir. Aynı zamanda belli bir tarikata üye olan ya da olmayan dervişlere de denmektedir.

Bulmacada kuruntu ne demek?

Bulmacalarda karşılaşılan kuruntu sorusunun cevabı 5 harfli ise evham doğru cevaptır. Soru karşılığında 7 harfli bir cevap hazırlanmış ise vesvese kuruntu sorusunun doğru cevabı olmaktadır.