170 nolu telefon ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. 170 nolu telefon ne işe yarar?
  2. SGK nasıl şikayet ederim?
  3. Sgk'ya nasıl soru sorabilirim?
  4. Alo 170 kac tl?
  5. SSK ne anlama gelir?

170 nolu telefon ne işe yarar?

Alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bilgilendirme hattı olarak hizmet verir. Bu hattan sosyal haklarınızı öğrenebilirsiniz. İş kanunu ile ilgili sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Vatandaşlar bu hattı arayarak her türlü soru ve şikâyetlerini iletebilirler.

SGK nasıl şikayet ederim?

SGK kapsamında işçi şikayeti şu yollar ile yapılmaktadır: ALO 170 numaralı hattın aranması. ALO 1 Sayılı İş Kanunu kapsamında görevde olan işçiler için hizmet veren hattır.

Sgk'ya nasıl soru sorabilirim?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz.

Alo 170 kac tl?

ALO 170 telefon hattını arayanların ücret ödeyip ödemeyeceğine dair bilgi resmi internet sitesinde bildirilmemektedir. Ancak deneyimler göz önüne alınarak bu hattı aramanın sabit hatlar tarifesine göre ücretlendirildiği görülmüştür. ALO 170 telefon hattı ile ortalama 6 dakikalık görüşme ücreti 3,5 TL.

SSK ne anlama gelir?

Açılımı Sosyal Sigortalar Kurumu olan SSK, 1946 yılı itibarıyla İşçi Sigortaları Kurumu olarak kurulmuş olup 1964 yılı itibarıyla da ismi Sosyal Sigortalar Kurumu olarak değişmiştir. ... Kendi namına çalışanlar ya da kamu kurumunda çalışan kişiler farklı sigorta kollarından faydalanırlar.