Perfore tıpta ne demek?

İçindekiler:

  1. Perfore tıpta ne demek?
  2. Perfore ne işe yarar?
  3. Perfore nedir sinema?
  4. Perfore ne demek haber?
  5. Perforasyon kelimesi neyi ifade eder?
  6. Perforasyon mevcut ne demek?
  7. Perfore asma tavan ne demek?
  8. Perfore nedir tekstil?
  9. Perfore metin ne demek?
  10. kJ nasil yazilir?
  11. Infiltredir ne demek?
  12. Kolon perforasyonu ne demek?
  13. Alüminyum perfore asma tavan nedir?
  14. Alüminyum asma tavan nerelerde kullanılır?
  15. Flaman nedir tekstil?
  16. Bukleli kumaş nedir?
  17. Haber Yazma Teknikleri Nelerdir?
  18. Haberde KJ ne demek?

Perfore tıpta ne demek?

Perforasyon Tıpta içi boş bir organın anormal olarak açılması. Lümenli bir organın belirli bir noktadan delinerek muhteviyatını periton boşluğuna sızdırmasıdır. Perforasyona ilişkin en önemli komplikasyon peritonitis'dir. Hastalık ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir.

Perfore ne işe yarar?

Perfore Farklı Kullanım Alanları Dış mimari yapılarda estetik bir tarz sunarken, iç yapılarda ısı yalıtım etkisiyle önemli görevler üstlenir. Bu sayede tavan ve döşemelerde, elek ile çiftlerde, güneş gölgelikleri gibi birçok farklı yerde etkin olarak kullanılmaktadır.

Perfore nedir sinema?

televizyonda yayınlanan program sırasında, program sunucusunun dışında önceden çekimi yapılmış filmlerin önceden yapılmış seslendirmesidir. görüntü altı seslendirme de denir. sinema filminin yanlarındaki delikler. kelime, delikli anlamına geldiği için perfore deliği bir galat-ı meşhurdur. ...

Perfore ne demek haber?

Perfore kelime anlamıyla “ delik” demektir. Ancak TV ile ya da genel anlamıyla medya ile birleştiğinde bu anlam biraz daha değişir. TV perfore denildiğinde, haber bültenlerinde spikerden sonra haber yayını esnasında arkadan yapılan bilgilendirici seslendirme türü aklımıza gelmelidir.

Perforasyon kelimesi neyi ifade eder?

Fransızca perforation "delik, delme" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Latince perforare "delmek, delik açmak" fiilinden +tion sonekiyle türetilmiştir.

Perforasyon mevcut ne demek?

Sindirim sisteminin (mide, barsak g.b.) delinmesidir. Bu durumda, delinen organların içerisindekiler, karın boşluğuna geçebilir ve hayatı tehdit karın zarı iltihaplanması oluşabilir.

Perfore asma tavan ne demek?

Metal asma tavan, perfore asma tavan ,boyalı alüminyum asma tavan satış ve uygulaması Metal Asma Tavan alüminyum levhaların önce perfore edilip sonra kalıp vesilesi ile tava haline getirilerek üretilen bir üründür.Metal asma tavan alüminyumdan yapıldığı gibi galvaniz sacdan da üretilmektedir.

Perfore nedir tekstil?

Perfore, teknik olarak yan yana, eşit aralıklarla ve eşit genişlikler ile açılmış delikler ve böyle deliği olan şey demektir.

Perfore metin ne demek?

PERFORE” kısmı haber videosunun seslendirilecek metnidir. Birkaç cümlede bir, büyük harflerle o cümlelerin altında yayınlanacak görüntüler, başlarına “GÖRÜNTÜ” yazılarak belirtilir.

kJ nasil yazilir?

Dönüşümler
KatıAdıSembol
103kilojoulekJ
106megajouleMJ
109gigajouleGJ
1012terajouleTJ
7 satır daha

Infiltredir ne demek?

Doku veya organda bulunmaması gereken hücre, ödem sıvısının taşması. Buna ek olarak herhangi bir materyalin birikmesi, yayılması veya normalden fazla bulunması. Bu gibi sızmalar infiltrasyon olarak tanımlanır.

Kolon perforasyonu ne demek?

Bağırsağın delinmesidir. Bağırsak içeriği karın boşluğuna yayılır. Acil müdahale gerektirir.

Alüminyum perfore asma tavan nedir?

Metal Asma Tavan alüminyum levhaların önce perfore edilip sonra kalıp vesilesi ile tava haline getirilerek üretilen bir üründür.Metal asma tavan alüminyumdan yapıldığı gibi galvaniz sacdan da üretilmektedir. Metal asma tavan şekillendirme işleminden sonra fırın boyama teknolojisi ile boyanmaktadır.

Alüminyum asma tavan nerelerde kullanılır?

Açık havada kullanılacak alüminyum asma tavanlar; benzin istasyonlarının kanopilerinin altlarında, sundurma vb. yapıların alt kısımlarında üstlerinde bulunan konstrüksiyonu gizlemek, yapıya estetik katmak ve güçlü aydınlatma armatürlerini estetik şekilde yerleştirebilmek için kullanılmaktadır.

Flaman nedir tekstil?

Filament (Flaman) Nedir, Monofilament, Multifilament Ne Demek. Filament iplikler, sonsuz uzunlukta tek parça üretilebilirler. Filament iplik, kimyasal lif üretim yöntemleri ile elde edilen sonsuz uzunluğa sahip liflerden üretilen ipliklere denir. ... Filament (iplik flaman) ipliklerde bu nedenle fazla büküme gerek yoktur.

Bukleli kumaş nedir?

Buklet ipliği olarak da adlandırılan buklet kumaş, ana ipliğin etrafına efekt verilen ipliğin sarılması ile oluşan bir kumaştır. Bu şekilde kumaşın yüzeyinde bukleli çıkıntılar oluşur. Buklet yapılan iplik ana ipliğin hafif gevşek tutulması ile dokunur ve halkalar oluşturulur.

Haber Yazma Teknikleri Nelerdir?

Haber Yazma Teknikleri
  • Ters Piramit Tekniği. Haber yazımında en eski teknik, ters piramit tekniğidir. ...
  • Düz (Normal) Piramit Tekniği. ...
  • Dörtgen ya da Kare (Kutu) Tekniği. ...
  • Ters Piramit Tekniğiyle Kare Tekniğinin Birleştirilmesi. ...
  • Konuşma Biçiminde Haber Yazma Tekniği.
BE

Haberde KJ ne demek?

KJ” (Karakter Jeneratörü) haber yayınlandığı sırada ekranın altında görülecek yazıdır. Bazı kanallar iki satır yazı kullanırlar ya da tek satırda peşpeşe iki spot yayınlarlar.