Mona Lisa eserini yapan kimdir?

İçindekiler:

  1. Mona Lisa eserini yapan kimdir?
  2. Mona Lisa Hangi akım?
  3. Mona Lisa'nın tablosu kaç TL?
  4. Mona Lisa kaç liraya satıldı?
  5. Mona Lisa Gülüşü ne demek?
  6. Leonardo da Vinci hangi akımdan etkilenmiştir?
  7. Mona Lisa tablosunun orijinali nerede?

Mona Lisa eserini yapan kimdir?

Mona Lisa (La Gioconda veya La Joconde olarak da bilinir), İtalya'nın Floransa şehrindeki Rönesans sırasında Leonardo da Vinci tarafından kavak bir pano üzerine Sfumato tekniği ile resmedilmiş 16. yüzyıl yağlı boya portresidir.

Mona Lisa Hangi akım?

Rönesans Mona Lisa/Dönemler

Mona Lisa'nın tablosu kaç TL?

İngiliz sanatçı David Hockney'nin 1972 yılında yaptığı resim, New York'taki ünlü Christie's müzayede evinin düzenlediği açık artırmada 90,3 milyon dolara (485 milyon lira) satıldı.

Mona Lisa kaç liraya satıldı?

Leonardo Da Vinci'nin meşhur eseri Mona Lisa'nın bir reprodüksiyonu Christie's müzayede evinin düzenlediği çevrimiçi açık artırmada 3,4 milyon dolara satıldı.

Mona Lisa Gülüşü ne demek?

Büyük yanak kası (zygomaticus major) baskındır. Üst dişler içerisinde, yatay düzlemde seviye olarak en aşağıda yer alan diş, üst kesicilerdir. Üst kesici dişlerden 1-3 mm yukarıda olan 1. büyük-azı dişlere kadar bir konveksivite devam eder buna Mona Lisa gülüşü de denilir.

Leonardo da Vinci hangi akımdan etkilenmiştir?

Rönesans Yüksek Rönesansİtalyan Rönesansı Leonardo da Vinci/Dönemler

Mona Lisa tablosunun orijinali nerede?

Dünyaca ünlü Mona Lisa (La Jaconde) tablosu Fransa'nın başkenti Paris'te yer alan Louvre Müzesi'nde sergilenmektedir. Bir zamanlar saray olan mekan 1793 senesinden bu yana müze olarak kullanılmakta olup, dünyanın en önemli müzeleri arasında yer almaktadır.