PTT haber kağıdı ne anlama geliyor?

İçindekiler:

  1. PTT haber kağıdı ne anlama geliyor?
  2. Tebligat haber kağıdı ne anlama gelir?
  3. Tebligat ne yazar?
  4. Tebligat neler için gelir?
  5. Mahkeme tebligatı ne zaman gelir?
  6. Dava açılması ne kadar sürer?

PTT haber kağıdı ne anlama geliyor?

7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümleri uyarınca, hukuki işlemlerin anılan Kanunda öngörüldüğü şekilde muhatabına veya muhatap adına kabule kanunen yetkili şahıslara yazılı olarak bildirimi ve bu bildirimin yapıldığının belgelendirilmesi işlemini kapsayan gönderi türüdür.

Tebligat haber kağıdı ne anlama gelir?

Mahkeme, Cumhuriyet Savcılığı veya icra dairelerinden size gelen her “kağıt” resmi bir işlem hakkında size bilgi vermek için gönderilmiştir. Bu kurumlar tarafından gönderilen kağıdatebligat” adı verilir.

Tebligat ne yazar?

Tebligatta tarafların ad-soyad ve adres bilgileri, tebliğin konusu, tebligat giden kişinin hangi gün ve saatte hangi mercide bulunması gerektiği, adresi ve daveti çıkaran yetkili kişinin mühür ve imzası bulunur.

Tebligat neler için gelir?

Cumhuriyet Savcılığı, adliye, mahkeme ya da icra daireleri gibi resmi kurumlardan gönderilmiş olan her türlü evrak tebligat olarak kabul edilmektedir. Tebligatlar, resmi işlemler hakkında bir çeşit bilgilendirme ya da uyarı özelliğine sahiptir.

Mahkeme tebligatı ne zaman gelir?

Yukarıda yapılan açıklamalar ışığında, dava dilekçesinin ve tebligatın tebliğ edilme makul süresi 37 gün olarak belirlenmiştir. Bu sürenin kısalması veya tebliğ edilmemesi durumuna göre kısa ve daha uzaması mümkündür.

Dava açılması ne kadar sürer?

Kanunda aksi düzenleme olmadıkça idare mahkemelerinde ve Danıştay'da idari dava açma süresi 60 gündür. Vergi mahkemelerinde ise bu süre 30 gündür. İdari dava açma süreleri, idare tarafından gönderilen tebligatın size ulaştığı gün itibari ile başlar.