Halka arz işleminin Borsada yapıldığı piyasa nedir?

İçindekiler:

  1. Halka arz işleminin Borsada yapıldığı piyasa nedir?
  2. Trılc ne zaman işlem görecek?
  3. Hisse tavan olursa ne olur?
  4. Matriks hangi banka?

Halka arz işleminin Borsada yapıldığı piyasa nedir?

Halka Arz İşlemi Nedir? Halka arz, şirketlerin hisse senetlerini çağrı ve ilan yoluyla satışa çıkarmasıdır. Halka arz işleminin ardından şirketler Borsa İstanbul yani BIST Pay Piyasasında işlem görebilir, böylece tüm yatırımcılara hissedar olma yolu açılır.

Trılc ne zaman işlem görecek?

Sermaye piyasalarında gündemdeki son halka arz olan Turk İlaç'ta işlem tarihi belli oldu. Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre halka arz edilen şirket payları tarihinden itibaren Yıldız Pazar'da 10 TL/pay baz fiyat, "TRILC.E" kodu ve sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlayacak.

Hisse tavan olursa ne olur?

Günün en yüksek seviyesinde işlem gören bir hisse senedinde tavan olmuşsa satışın az alışın çok olduğu anlaşılmalıdır. Alış işlemleri çok olduğu için sizin verdiğiniz emir sıralamaya girer. Sizden önce verilen emirler gerçekleşmeden, size sıra gelmez ve verdiğiniz emir beklemede kalır.

Matriks hangi banka?

Halka arz işlemi Garanti BBVA'dan yapılacak olan Matriks için banka şu duyuruyu yayımladı; Matriks Veri Terminali'nde piyasa verilerini izlerken pay piyasası ve vadeli işlem opsiyon piyasası alım satım emirlerinizi Matriks Trader'dan iletebilirsiniz.