Dişlerin daha beyaz olması için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Dişlerin daha beyaz olması için ne yapmalı?
  2. Diş parlatma nasıl yapılır?
  3. Diş macunu yoksa diş nasıl temizlenir?
  4. Dişteki sarı sigara lekesi nasıl çıkar?

Dişlerin daha beyaz olması için ne yapmalı?

Evde diş beyazlatmak isteyenler limon ve karbonat karışımını kullanabilirler. Bir çay kaşığı karbonatı bir kabın içerisine atarak üzerine limon sıkınız. Daha sonra karışımda köpükler oluşana kadar karıştırınız. Daha sonra diş fırçanıza karışımdan bir miktar sürerek dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

Diş parlatma nasıl yapılır?

Ofis tipi denilen (Power Bleaching) beyazlatma işlemi, klinik ortamda yapılan yaklaşık 1 saatlik bir işlemdir. Reklenmiş dişin dış yüzeyine sürülen beyazlatıcı jeller, kullanılan özel bir ışıkla reaksiyona girer. Hızlı ve etkili beyazlatma yönetimidir. Bu işlemde bir seansta 3 – 4 ton diş renginde açılma sağlanır.

Diş macunu yoksa diş nasıl temizlenir?

Karbonat ve tuzu karıştırıp, diş fırçanızı ıslatıp bu karışıma batırın. Dişlerinizi nazikçe bu karışımla fırçalayın. Ardından ağzınızı suyla çalkalayıp tükürün. Bu yönteme gün aşırı yani birer gün ara verip devam edin.

Dişteki sarı sigara lekesi nasıl çıkar?

Sofra tuzu uygulaması: Beyazlatma konusunda aktif kömür ya da karbonat yöntemi kadar etkili değildir ancak müthiş bir temizleyicidir. Diş fırçanızı ıslatın ve fırçayı sofra tuzuna batırın. Ardından dişlerinizi yavaş bir şekilde 3 dakika boyunca fırçalayın. Sofra tuzu yöntemini haftanın iki günü uygulayabilirsiniz.