Istihare namazı ve duası nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Istihare namazı ve duası nasıl yapılır?
  2. Istihare namazı kaç kere yapılabilir?
  3. Başkası için istihareye yatılır mı?
  4. Istihare namazı kılmadan istihareye yatılır mı?

Istihare namazı ve duası nasıl yapılır?

İstihare duası, namaz esnasında edilen bir dua değildir. Dua, namaz bittikten sonra eller semaya açılarak edilir. ''Allâhumme innî estehîruke bi-ilmike ve estakdiruke bikudratike ve es'eluke min fadlike'l-azîm. Feinneke takdiru velâ ekdiru ve ta'lemu vela â'lemu ve ente allâmu'l-ğuyûb.

Istihare namazı kaç kere yapılabilir?

İstihâre, yapılmasının doğru olup-olmadığında tereddüt edilen şeylerde yapılır ve yedi kere tekrarlanabilir. İstihâreden sonra, insanın gönlüne bir açıklık gelir ve ilk defa kalbe doğan şeyin hayırlı olduğu kabul edilerek ona göre hareket edilir (İbn Âbidîn, Reddü'l-Muhtar, II, 470-471).

Başkası için istihareye yatılır mı?

Sünnetin kendisinde böyle bir şey olmasa da bir sakıncası yoktur. Ama başkası adına istihareye yatılması diye bir uygulama Peygamberimizin zamanında ve sahabe döneminde yoktu. ... Bunun yerine en isabetli olanı, kişinin kendisinin bu sünneti yapması ve Allah'tan bizzat kendisinin dilekte bulunmasıdır.

Istihare namazı kılmadan istihareye yatılır mı?

İstihare duası muhakkaktır ki iki rekat namazın ardından okunur. Namaz kılamayacak durumda olanlar içinse Allah'a hamd ederek, istihare namazı duası okunur. Namaz kılmadan da istihare duası okunur, ancak böylesinin daha hayırlı olduğu da bilinmektedir.