Tele ne demek Yunanca?

İçindekiler:

  1. Tele ne demek Yunanca?
  2. Tele kelimesinin anlamı nedir?
  3. Latince tele ne demek?
  4. Farsça tele ne demek?
  5. Tel'in edilmek ne demek?
  6. Telen ne demek tıp?
  7. Tıp Tele nedir?
  8. Farsça der ne demek?
  9. Farsça MURG ne demek?
  10. Telin ne demek TDK?
  11. Inferior tıpta ne demek?
  12. Güncel teletıp uygulamaları nedir?
  13. Teletıp ve tele sağlık nedir?
  14. Der ne demek Osmanlıca?
  15. Hemişe ne demek Osmanlıca?

Tele ne demek Yunanca?

Buradaki TELE'nin anlamı Yunanca'da “UZAK” anlamındadır...

Tele kelimesinin anlamı nedir?

Tele kelimesinin anlamı nedir? Yunanca "tele" (uzak, ırak) sözcüğünden alınarak yabancı dillerde bu anlamda ön ek olarak kullanılan ve çeşitli bileşikler (télécommunication, télégraphe, téléphone, télévision; telefilm, telephoto, teleplayer, telerecorder, television; Telefon, Telefoto, Telegrafie, Teleskop, vb.)

Latince tele ne demek?

Tele terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. ... Tele teriminin tıbbi anlamı; pref. 1. Uzakta, uzak (mesafede); 2.

Farsça tele ne demek?

"Tele" sözcüğü "uzak"tır, "scope" ise "gören"dir. İkisi de aynı anlamdayken çift mercekliye "dürbün," tek mercekliye "teleskop" demeyi tercih etmişiz.

Tel'in edilmek ne demek?

tel'in / tel'în / تلعين Lânetleme, lânet etme. Bir kimsenin Allahü teâlânın rahmetinden uzak olmasını dileme.

Telen ne demek tıp?

Tele-tıp, uzakta bulunan tıbbi deneyim ve bilgilere telekomünikasyon ve bilgi teknolojilerini kullanılarak hızlı bir şekilde ulaşılmasıdır. Tele-tıp, tıbbın ses, görüntü ve veri iletişimi kullanılarak uygulanması demektir. Bu inceleme, teşhis, konsültasyon ve tedaviyi içermektedir.

Tıp Tele nedir?

Sağlık Bakanlığı Teletıp Sistemi radyolojik tetkiklere ait görüntülere 7x24 web ortamında erişilmesine, bu görüntülerin raporlanabilmesine, radyologlar arası telekonsültasyon yapılabilmesine, tıbbi görüntü ve raporların kalite açısından değerlendirilebilmesine ve e-Nabız uygulaması üzerinden vatandaşlar ile ...

Farsça der ne demek?

Farsça dar در "kapı" sözcüğünden alıntıdır.

Farsça MURG ne demek?

Farsça murġ "kuş, tavuk" sözcüğünden alıntıdır.

Telin ne demek TDK?

Telin kelimesi, TDK'nın sözlük sayfasında “lanet okuma, lanetleme, kargıma, kargış” gibi anlamlara gelir. Telin kelimesi, Arapça kökenli bir kelimedir. İsim cümlelerinde kullanılmaktadır.

Inferior tıpta ne demek?

Inferior terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. ... Inferior teriminin tıbbi anlamı; a.Alt, altında veya alt tarafta bulunan.

Güncel teletıp uygulamaları nedir?

Sağlık Bakanlığı Teletıp Sistemi radyolojik tetkiklere ait görüntülere 7x24 web ortamında erişilmesine, bu görüntülerin raporlanabilmesine, radyologlar arası telekonsültasyon yapılabilmesine, tıbbi görüntü ve raporların kalite açısından değerlendirilebilmesine ve e-Nabız uygulaması üzerinden vatandaşlar ile ...

Teletıp ve tele sağlık nedir?

Telepatoloji, patoloji bulgularının uzaktan tanısına yönelik teknoloji desteği ile kullanımıdır. Teleyoğunbakım, yoğun bakım hastalarının uzaktan izlem ve takibine yönelik olarak teknolojileri kullanımıdır.Tele hemşirelik, hemşirelik hizmetleri sağlamak için iletişim teknolojisinin kullanımıdır.

Der ne demek Osmanlıca?

der / در "İçine, içinde" mânâsında ön ek.

Hemişe ne demek Osmanlıca?

HEMÎŞE. (ﻫﻤﻴﺸﻪ) zf. (Fars. hemіşe) Dâima, her zaman: Âkıl ne şâd olur bu cihanda ne gam çeker / Câhil hemîşe şâd olayım der elem çeker (…).