Beyaz orkide güneşi sever mi?

İçindekiler:

  1. Beyaz orkide güneşi sever mi?
  2. Orkide evde nereye konur?
  3. Orkide balkona konur mu?
  4. Orkide güneşi nasıl almalı?
  5. Orkide dışarıda yetişir mi?
  6. Orkide soğuk odada durur mu?
  7. Orkide gece kaç derece soğuğa dayanır?
  8. Orkide kaç derece soğuğa dayanır?

Beyaz orkide güneşi sever mi?

Orkide bakımında diğer önemli husus ışıktır. Orkideler Doğrudan ışık almayan; fakat aydınlık ve bol ışıklı mekanları sever.

Orkide evde nereye konur?

İlk olarak orkideyi yetiştireceğiniz yeri iyi seçmelisiniz. Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması aynı zamanda direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Orkideler evin doğu cephesine bakan kısımlarda daha iyi büyürler. Güney ya da batı cephesinde büyütülecek ise bir perde ile korunmaları gerekir.

Orkide balkona konur mu?

Orkideler, hem karanlığı hem de direkt olarak ışığı sevmezler. ... İşte bunun için orkidenizi balkona güneşin altına ya da koridora loş ışığa değil de sabah ve akşam güneş ışığı alan pencere kenarı koymak daha doğru olur. Ancak pencerenin dışına değil, içine koymak gerekiyor.

Orkide güneşi nasıl almalı?

Orkide fazla güneşi sevmez, çiçekleri hemen bozulur ancak hiç güneş almayan ve loş yerde bulunması da iyi değildir. Yeterince güneş alamayan orkide çiçek açmayacaktır. Orkidenin üzerine gelen güneş yarı yarıya filtrelenmiş olmalıdır, yani dokunduğunuz zaman yaprakları hiç ısıtmamalı ya da çok az ısıtmalıdır.

Orkide dışarıda yetişir mi?

Doğrudan ışık almayan; fakat aydınlık ve bol ışıklı mekanları sever orkideler. Işık, direkt olarak bitkiye değil, farklı bir noktadan bitkinin üzerine yansımalıdır.

Orkide soğuk odada durur mu?

Phaleanopsis orkideleri (karakteristik olarak büyük, süslü çiçekleriyle ağırlıklı olarak kullanılan tür) “Sıcak Orkide” olarak sınıflandırılır, yani çiçek açarken ılık sıcaklıkları tercih ederler ve soğuk veya hatta soğuk sıcaklıklardan nefret ederler.

Orkide gece kaç derece soğuğa dayanır?

Orkide bakımında ısı çok önemlidir. Orkidelerin uzun ömürlerini sürdürebilmeleri için gece-gündüz arasında 6 ila 8 derecelik bir ısı farkına ihtiyaçları vardır. Cinsine göre değişse de gündüz 20 ila 25; gece 16 ila 17 derece en ideal aralıktır.

Orkide kaç derece soğuğa dayanır?

orkideleri kış soğuklarında sıfır dereceye kadar zarar görmezler. Belki uzun sürmemek şartıyla 0C derece ile -2C derece arası soğuğa dayanabilirler.