Ekpss kaç kişi atandı 2020?

İçindekiler:

  1. Ekpss kaç kişi atandı 2020?
  2. Ekpss hangi meslekler var?
  3. EKPSS ne zaman atama olacak?
  4. EKPSS'ye kimler girebilir?
  5. Ekpss atamaları ne zaman 2020?
  6. EKPSS ye kimler girebilir 2021?
  7. EKPSS ye hangi engelliler girebilir?
  8. KPSS atamaları neye göre?

Ekpss kaç kişi atandı 2020?

kişinin tercih yaptığı EKPSS'de 2 bin 5 kontenjana toplamda bin 961 kişi yerleştirildi.

Ekpss hangi meslekler var?

Bu unvanlardan bazıları ambar memuru, avukat, bakteriyolog, bilgisayar işletmeni, çocuk gelişimcisi, dağıtıcı, diyetisyen, ebe, fizyoterapist, imam-hatip, istatistikçi, kimyager, laborant, memur, mimar, muhasebeci, mühendis, programcı, psikolog, sekreter, sosyal çalışmacı, hizmetli kadro unvanlarıdır.

EKPSS ne zaman atama olacak?

EKPSS ATAMA TALEBİ Pandemi nedeniyle ertelenen diğer sınavların çoğu yaz döneminde yapılmış iken, EKPSS için verilen tarih 'dir.

EKPSS'ye kimler girebilir?

Ortaokul, lise, lisans, yüksek lisans eğitim seviyesine sahip olan ve %40 engeli olan bireyler giriş yapabilmektedir. ÖSYM üzerinden gerçekleştirilmekte olan bir sınavdır. Giriş aşaması içinde engeli olan bireylerin, engellerinin sağlık kurumları tarafından raporlanması ve tespiti gerekmektedir.

Ekpss atamaları ne zaman 2020?

EKPSS ATAMA TALEBİ BASINA VE KAMUOYUNA Bilindiği üzere 2 yılda bir yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS), Nisan 2020 için planlanmışken COVİD-19 salgını nedeniyle ertelenmiştir. Pandemi nedeniyle ertelenen diğer sınavların çoğu yaz döneminde yapılmış iken, EKPSS için verilen tarih 11 Ekim 2020'dir.

EKPSS ye kimler girebilir 2021?

Ortaokul, lise, lisans, yüksek lisans eğitim seviyesine sahip olan ve %40 engeli olan bireyler giriş yapabilmektedir. ÖSYM üzerinden gerçekleştirilmekte olan bir sınavdır.

EKPSS ye hangi engelliler girebilir?

2 yılda bir yapılan sınava her türlü engel grubuna sahip olan engelli bireyler katılabilirler. Sınav ve kura yöntemiyle atama yapılır. Lise,ön lisans ve lisans mezunları sınava,ilköğretim ve ortaokul mezunları kuraya katılabileceklerdir.

KPSS atamaları neye göre?

Adaylar, ilan edilen kadrolara EKPSS puanı esas alınarak tercihlerine göre yerleştirilir. İlan edilen kadrolar arasından aynı kadroyu tercih eden adayların puanının eşit olması halinde diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınır.