Kolon kanseri ameliyatı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kolon kanseri ameliyatı nasıl yapılır?
  2. Kolon kanseri ameliyatı kaç saat sürer?
  3. Kolon kanserinde ameliyat şart mı?
  4. Kolon kanseri ameliyatı sonrası kaç gün hastanede kalınır?
  5. Kolon kanseri öldürücü mu?

Kolon kanseri ameliyatı nasıl yapılır?

Bu kanserlerde sağ hemikolektomi ameliyatı yapılır. Bu ameliyat ile kalın bağırsağın sağ tarafı ve lenfatik çevre dokusu çıkarılır. Ardından ince bağırsak kalın bağırsağın geride kalan kısmı ile tekrar birbirine eklenerek bağırsak devamlılığı eskiden olduğu gibi sağlanır.

Kolon kanseri ameliyatı kaç saat sürer?

Rektum kanseri ameliyatı ortalama 2-4 saat sürer. Bu süre hastanın cinsiyetinden, tümörün yayılına, ameliyatın açık/laparoskopik/robotik/transanal lokal işlemler şeklinde yapılmasına göre ve ameliyat esnasında çevre organlarda yayılım olup/olmamasına göre farklılık gösterir.

Kolon kanserinde ameliyat şart mı?

Kalın bağırsak kanserinin ana tedavi yöntemi cerrahidir. Ancak bazı hastalarda ameliyat öncesi veya sonrası kemoterapi ve/veya radyoterapi uygulanabilir.

Kolon kanseri ameliyatı sonrası kaç gün hastanede kalınır?

Birçok karın ameliyatından sonra 7-14 gün arası bir süre hastanede yatmak gerekebilir. Bunun dışında kalan bazı cerrahi girişimlerde ise daha kısa sürede taburcu olunabilinir.

Kolon kanseri öldürücü mu?

Kolon kanseri son derece ölümcül bir hastalıktır. Uygun tedavi edilmeyen hastalarda veya ileri evre hastalarda ölümcül seyredebilir. Kolon kanserine bağlı tıkanmalarda karın içine delinme ve ani ölümlere de yol açabilir.