2021 isim değişikliği nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. 2021 isim değişikliği nasıl yapılır?
  2. İsim değişikliği kaç yaşında olur?
  3. İsim ve soyisim değişikliği nasıl yapılır?
  4. İsim değişikliği hangi mahkemede yapılır?
  5. İsim değiştirme davası hangi nüfus müdürlüğüne açılır?
  6. İsim değişikliği dilekçesi ne zaman sonuçlanır?
  7. Soyadı değiştirme mirası etkiler mi?
  8. Evlilikte soyadı nasıl değişir?
  9. İsim değiştirme davasında davalı kim?
  10. İsim değişikliği davası ne zaman sonuçlanır?

2021 isim değişikliği nasıl yapılır?

İsim değiştirme ismini veya soyisimini değiştirmek isteyen kişinin ikametgah adresindeki yetkili ve görevli Asliye Hukuk Mahkemesine yazılı bir dilekçeyle başvurmasıyla yapılır. İsim ve soy ismin değiştirilebilmesi için haklı sebeplerin varlığı şarttır.

İsim değişikliği kaç yaşında olur?

18 yaşından küçük kişinin velisinin bu davayı açmak istememesi halinde kişi kendisi de bu davayı açabilir. Tam ehliyetsizler, isim değiştirme davasını yasal temsilcileri aracılığı ile dahi açamaz.

İsim ve soyisim değişikliği nasıl yapılır?

Ad ve soyadı değiştirme talepleri nüfus müdürlüklerine yapılıyor. Nüfus müdürlüklerine bir dilekçeyle başvurarak, isim ve soyadı değişikliği talep edilebilir.

İsim değişikliği hangi mahkemede yapılır?

İsim ve soyisim değişikliği davası için yetkili mahkeme Asliye Hukuk Mahkemesi'dir. Davacı, davayı ikametgahının bulunduğu yer Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açabilir. İsim ve soyadı değiştirme davasına Nüfus Müdürlüğü tarafından görevlendirilmiş bir memur davalı olarak katılır.

İsim değiştirme davası hangi nüfus müdürlüğüne açılır?

İsim değiştirme davası nerede açılır? İsim Değiştirme davasında görevli mahkeme Asliye Hukuk Mahkemesidir. Yetkili mahkeme ise, adının değiştirilmesini talep edenin yerleşim yeri mahkemesi ya da nüfusa kayıtlı olduğu yer mahkemesidir.

İsim değişikliği dilekçesi ne zaman sonuçlanır?

Tanıkların ad soyad T.C kimlik no ve adreslerinin belirtilmesi gerekir. Tanıklardan en az bir tanesinin (aile dışından) iş arkadaşı veya sosyal yaşantısından arkadaşı olması faydalıdır. İsim Değiştirme Davası ne kadar sürede sonuçlanır? Mahkeme yoğunluğuna göre 2-4 ay arasında.

Soyadı değiştirme mirası etkiler mi?

Soyadı Değişikliği ve Miras Üzerindeki Etkisi Şunu belirtmeliyiz ki “babamın soyadını taşımak istemiyorum” deyip veya başka bir sebeple soyadının değiştirilmesi halinde kişinin mirasçılık durumunda herhangi bir değişiklik söz konusu olmayacaktır. Dolayısıyla kişinin yasal mirasçılığı devam edecektir.

Evlilikte soyadı nasıl değişir?

Evlendikten Sonra Soyadı Değişikliği Nasıl Yapılır? Gelin adayının bir talebi ve beyanının bulunmaması halinde eşlerinin soyadını alıyor. Kendi soyadını kullanmak isteyen gelin adayları, müracaat anında kayıt masasından temin edecekleri soyadı dilekçesini doldurarak bunu beyan etmelidir.

İsim değiştirme davasında davalı kim?

İsim değişikliği davasının davacı tarafını teşkil eden kişi, mevcut ismini kullanmaya devam etmemekte haklı sebepleri olan kişidir. Davalı taraf ise Nüfus Müdürlüğü'dür.

İsim değişikliği davası ne zaman sonuçlanır?

İsim değiştirme dava süresi, isim değiştirme avukatı ile temsil olup olmadığına göre farklılık göstermektedir. Eğer avukat ile temsil yoksa isim değiştirmek için açılan dava, 4-6 ay arasında sonuçlanmaktadır. Avukat ile temsil varsa bu süre ortalama 1-3 ay arasında olmaktadır.