Göbek fıtığının ağrısı nereye vurur?

İçindekiler:

  1. Göbek fıtığının ağrısı nereye vurur?
  2. Göbek fıtığı hangi doktor bakar?
  3. Karın fıtık ağrısı nasıl olur?
  4. Göbek fıtığı boğulması nasıl anlaşılır?
  5. Kapalı göbek fıtığı ameliyatı nasıl yapılır?
  6. Göbek fıtığı geçer mi?

Göbek fıtığının ağrısı nereye vurur?

Ancak kimi hastalarda ise göbek fıtığı kişide pek bir hastalık belirtisi oluşturmaz ve fıtık kendisine göbekteki boşluğun içerisinde yer bulabilir. Bu durumda gözle görülebilir bir şişlik olmasa da kişi karın bölgesinde ağrı hissedebilir.

Göbek fıtığı hangi doktor bakar?

Fıtık şikayetlerine genel olarak ortopedi bölümü bakar. Bel, boyun, kasık ya da göbek kısmında meydana gelen fıtık belirtileri ortopedi uzmanı tarafından takibe alınarak, şikayetlerin fıtık olup olmadığı eğer fıtık ise hangi aşamada olduğunun tespit edilmesi için bir takım tıbbi işlemleri yapılıyor.

Karın fıtık ağrısı nasıl olur?

Genel olarak karın bölgesinde olan fıtıklarda kasların yırtılmasına bağlı olarak ağrı ve cilt altında şişlik görülür. Şişlik büyüdükçe ağrı azalsa da tedavi zorlaşır. Boyun ve bel fıtıklarında ise ekstremitelerde güçsüzlük, ağrı ve his kaybı gibi belirtilerin yanı sıra fıtığın olduğu bölgede de ağrı hissedilir.

Göbek fıtığı boğulması nasıl anlaşılır?

Boğulmuş göbek fıtığı olarak adlandırılan bu durumun belirtileri arasında ateş, kabızlık, şiddetli karın ağrısı, hassasiyet, mide bulantısı ve kusma, kızarıklık ve renk değişimi, karında şişkin bir yumrunun hissedilmesi gibi durumlar yer alır.

Kapalı göbek fıtığı ameliyatı nasıl yapılır?

Göbek fıtığı için yapılan kapalı ameliyatlarda delikler hastanın bel bölgesinden ve kolayca gözükmeyecek bir yerden yapılır. Buradan verilen gaz ile karın içi basınçla şişirilir ve fıtık ameliyatı yapılır. Kesi yerleri bir süre sonra kaybolur.

Göbek fıtığı geçer mi?

Genellikle ilk iki yaş içerisinde herhangi bir cerrahi müdahale ve tedavi gerektirmeden fıtık kendiliğinden kapanır, çok nadir olarak kapanma süreci beşinci yaşa kadar devam eder. Dördüncü yaş ile birlikte halen kapanmamış olan göbek fıtıklarında cerrahi müdahale gerekebilir.