Şeytan Sofrası'nın hikayesi nedir?

İçindekiler:

  1. Şeytan Sofrası'nın hikayesi nedir?
  2. Şeytan Sofrası ücretli mı?
  3. Şeytan Sofrası adı nereden geliyor?
  4. Neden Şeytan Sofrası?
  5. Şeytan Sofrasında denize girilir mi?
  6. Şeytan Sofrası Cunda arası kaç km?
  7. Şeytan Sofrası giriş ücreti ne kadar?
  8. Şeytan Sofrası kimin?
  9. Şeytanın ayak izi nerededir?
  10. Şeytan Sofrası Cunda Adası'nda mı?
  11. Ayvalık merkezden şeytan sofrasına nasıl gidilir?
  12. Ayvalıkta denize girilir mi?
  13. Ayvalık Küçükköy arası kaç km?
  14. Sarımsaklı Şeytan Sofrası nerede?
  15. Ayvalık Cunda Adası Şeytan Sofrası nerede?
  16. Şeytan Sofrasında denize girilir mı?
  17. Izmir Şeytan Sofrası nerede?
  18. Şeytanın ayak izine neden para atılır?
  19. Şeytan Sofrası nda denize girilir mi?

Şeytan Sofrası'nın hikayesi nedir?

Bu hikâyeye göre; Zeus'un İda adındaki süt annesi, şeytanın Zeus'a zarar vereceğini düşünür ve bundan korkarak şeytanı kovar. Bu şeytanın 3 ayaklı olduğuna inanılır. Kaçarken bıraktığı ayak izlerinden birinin Şeytan Sofrası'nda olduğuna inanılır. Diğerleri ise İda dağlarının eteğinde ve Midilli Adası'ndadır.

Şeytan Sofrası ücretli mı?

Şeytan Sofrası için herhangi bir giriş ücreti ödemiyorsunuz. Şeytan Tepesi'ne arabalarınız için otopark bulunuyor, 5TL alıyorlar. Park ücreti ödemek istemiyorsanız, tepeye varmadan, görünmeyecek bir noktaya da bırakabilirsiniz aracınızı.

Şeytan Sofrası adı nereden geliyor?

Şeytan Sofrası İsmi Nereden Geliyor? Bir rivayete göre, 1924'teki mübadele önce Rumların yerleşim bölgesi olduğu bilinen Ayvalık ve yöresinde, Osmanlı İmparatorluğu döneminde yaşanan bir hadiseye dayanıyor. ... O günden bu yana da bu tepe şeytan sofrası olarak anılır olmuş.

Neden Şeytan Sofrası?

Üzerinde Şeytan'ın ayak izi bulunduğuna inanılan, halkın madeni para atarak dilek dilediği eski bir lav birikintisidir. Sönmüş bir volkandan arda kalan lav birikintileriyle oluşmuş tepe, yuvarlak sofra biçimini andırır. Demir kafes içine alınan ayak izine benzeyen şekil turistlerin özellikle uğradığı yerlerden biridir.

Şeytan Sofrasında denize girilir mi?

Tepenin sahip olduğu seyir terasından, denizi, koyları ve 20'den fazla adacığı panoramik bir şekilde seyir imkânı bulunmaktadır. Şeytan Sofrası, gün batımı saatlerine doğru oldukça popülerleşmektedir.

Şeytan Sofrası Cunda arası kaç km?

Cunda Adası'ndan Şeytan Sofrasına gitmek için 9 kilometre yol katetmeniz gerekiyor. Yaklaşık olarak 16 dakika sonunda tepeye ulaşabilirsiniz.

Şeytan Sofrası giriş ücreti ne kadar?

Şeytan Sofrası'nın girişi ücretsizdir. Fakat eğer otomobilinizle gittiyseniz otoparka para ödemeniz gerekmektedir.

Şeytan Sofrası kimin?

Bölgede yaşayan Rumlardan biri olan Penelope isimli bir adam, kiliseye karşı gelmiş ve cezalandırılmış. Kilise tarafından Şeytan diye nitelendirilip, kovulan Penelope gidecek yer bulamayınca bugün Şeytan Sofrası olarak adlandırılan tepeye yerleşmiş.

Şeytanın ayak izi nerededir?

Ayvalık Şeytan Sofrası, Ayvalık Merkezinden yaklaşık olarak 8 kilometre uzaklıkta bulunmakta olan bir tepedir. Bu tepe, orada bulunan Şeytanın Ayak İzi isimli çukur ve Şeytan Sofrası Efsanesi sayesinde ünlenmiştir. Aynı zamanda çok güzel bir manzaraya ve gün batımı görüntüsüne de sahiptir.

Şeytan Sofrası Cunda Adası'nda mı?

Şeytan Sofrası bir yandan Ayvalık'a da yakın olduğundan, buradaki konaklama tesislerini tercih etme imkânı da bulunmaktadır. Cunda Adası'nda yer alan şık butik oteller ise konaklama seçeneklerini çeşitli kılmaktadır. Şeytan Sofrası, Ayvalık Adaları ve Midilli Adası'nın da göründüğü muazzam bir manzaraya sahiptir.

Ayvalık merkezden şeytan sofrasına nasıl gidilir?

Ayvalık'tan Şeytan Sofrası'na gitmek için ise ilçe merkezinden Sarımsaklı yönüne doğru gidilmelidir. Bu yönde tabelalar takip edilerek tepeye ulaşılabilmektedir. Yaklaşık 1 kilometrelik bir yokuş çıkılarak Şeytan Sofrası'na varılmaktadır.

Ayvalıkta denize girilir mi?

Ayvalık, deniz tatili yapmak isteyenler için cennet yerlerden biri. Her isteğe göre plaj bulmak mümkün. Kalabalık uzun sahiller, sakin plajlar, kendi kendinize kalabileceğiniz koylar…

Ayvalık Küçükköy arası kaç km?

Küçükköy Ayvalık Merkez arası arabayla 7 kilometre ve yaklaşık 12 dakika, Küçükköy Cunda Adası arası arabayla 15 kilometre ve yaklaşık 33 dakika, İstanbul Beşiktaş'tan Küçükköy 431 kilometre ve yaklaşık 5 saat 40 dakika sürüyor.

Sarımsaklı Şeytan Sofrası nerede?

Şeytan Sofrası, Ayvalık ilçe merkezinin 8 km güneyinde bulunan hakim büyük kayalık tepelerin üzerindedir. Mevkiden tüm Ayvalık Adaları ve Midilli Adası'nın manzarası gözükmektedir.

Ayvalık Cunda Adası Şeytan Sofrası nerede?

Ayvalık İlçe Merkezinin yaklaşık 10 km güney batısında olup Cunda Adasının ise güneyinde yer almaktadır. Ayvalık merkezden Sarımsaklı istikametine doğru gidilir. Yan tarafınızda bulunan denizin (aslında Şeytan sofrası Lagünü de deniyor) dönüş yaptığı yerde bir kavşak var. Burada Şeytan Sofrası tabelasını göreceksiniz.

Şeytan Sofrasında denize girilir mı?

Tepenin sahip olduğu seyir terasından, denizi, koyları ve 20'den fazla adacığı panoramik bir şekilde seyir imkânı bulunmaktadır. Şeytan Sofrası, gün batımı saatlerine doğru oldukça popülerleşmektedir.

Izmir Şeytan Sofrası nerede?

Şeytan Sofrası, Türkiye Cumhuriyeti'nin Ege Bölgesi'nde yer alan Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesinde bulunmaktadır. Ayvalık ilçe merkezine 8 kilometre mesafede yer alan kayalık tepe üzerindeki Şeytan Sofrası, Ayvalık Adaları ve Midilli Adası manzarasına sahiptir.

Şeytanın ayak izine neden para atılır?

Bu izin Şeytanın ayak izine ait olduğuna inanılıyor ve hikâyesi oldukça mitolojik. Zeus'un sütannesi olan İda, şeytanın Zeus'a zarar vereceği inancıyla şeytanı kovar. ... Şeytan Sofrasının ziyaretçileri, dileklerinin gerçekleşmesi için bu çukura bozuk para atarlar ve kurdele bağlamaları bundandır.

Şeytan Sofrası nda denize girilir mi?

Tepenin sahip olduğu seyir terasından, denizi, koyları ve 20'den fazla adacığı panoramik bir şekilde seyir imkânı bulunmaktadır. Şeytan Sofrası, gün batımı saatlerine doğru oldukça popülerleşmektedir.