Motorlu Taşıtlar Vergisi 2021 ne zaman?

İçindekiler:

  1. Motorlu Taşıtlar Vergisi 2021 ne zaman?
  2. Motorlu Taşıtlar Vergisi Nasıl Öğrenilir?
  3. Araç bandrol borcu nereden öğrenilir?
  4. Motorlu taşıtlar vergisini internetten nasıl öderim?
  5. Aracın yaşı nasıl hesaplanır?

Motorlu Taşıtlar Vergisi 2021 ne zaman?

2021 MTV ne zaman ödenecek? MTV 2021 ödemelerinin ilk taksiti Ocak ayında ödendi. İkinci taksiti ise Temmuz ayında ödenecek. 2021'e ait MTV'nin ikinci taksit ödemeleri için son gün 2 Ağustos 2021 (31 Temmuz 2021 resmi tatile rastladığı için) olarak belirlendi.

Motorlu Taşıtlar Vergisi Nasıl Öğrenilir?

Araç sahipleri 2021 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi ilk taksidini, GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında (www.gib.gov.tr) yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne 02:00-22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile, anlaşmalı ...

Araç bandrol borcu nereden öğrenilir?

Motorlu Taşıtlar Vergisi ve tebliğ edilmiş Trafik İdari Para cezalarına ait borçları https://ivd.gib.gov.tr adresi üzerinden veya ilgili vergi dairelerine başvurarak öğrenilebilir.

Motorlu taşıtlar vergisini internetten nasıl öderim?

MTV ödemeleri Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr adresinden, İnternet Vergi Dairesi/Sık Kullanılanlar/Motorlu Taşıtlar Sorgulaması yapılarak veya gib mobil uygulaması kullanılarak kredi kartıyla yapılabiliyor.

Aracın yaşı nasıl hesaplanır?

*Motorlu Taşıtlar Vergisi için yaş hesaplaması model yılı baz alınarak yapılır. Bu hesaplama işleminde aracın trafiğe çıkış yılı ve içinde bulunulan yılda hesaba katılır. Örneğin model yılı 2010 olan bir aracın 2021 yılında vergi hesaplama yaşı 12'dir.