Ossa Metatarsi ne demek?

İçindekiler:

  1. Ossa Metatarsi ne demek?
  2. Sphenoidale ne demek?
  3. Parietale ne demek?
  4. OS Parietale ne demek tıp?
  5. Septum Intersinuale Frontale nedir?
  6. Cranium nedir ne demek?
  7. Cranial ne demek Anatomi?
  8. Viscerocranium ne demek?
  9. Caudal ne demek Anatomi?
  10. Kaudal kısım ne demek?
  11. Caudal Latince ne demek?
  12. Tıp dilinde prezentasyon ne demek?
  13. Tıpta irritabilite ne demek?
  14. Letarji nedir tıp?

Ossa Metatarsi ne demek?

AYAK TARAK KEMİKLERİ (Ossa metatarsalia) Başparmaktan küçük parmağa doğru 1'den 5'e kadar numaralanır (MT 1-MT 5). Bu kemiklerin her biri küçük birer uzun kemiktirler ve herbirinin bir gövdesi ile iki ucu vardır. Bunlar üstte ayak tarak kemikleriyle, altta ayak parmaklarıyla eklem yapar.

Sphenoidale ne demek?

Tek olan bu kemik, kafa tabanında, etmoid kemiğin ve alın kemiği 'nin arkasında os occipitale 'nin taban parçası pars basilaris 'in ve os temporale'nin önündedir. Bu kemik, kafa tabanının ön ve orta çukurlarının fossa cranii anterior et media 'nın oluşumuna katkı verir.

Parietale ne demek?

Paryetal kemik kafatası'nın kenarlarının ve çatısının birleştiği kemiktir. Her kemik düzensiz dörtgen biçimindedir ve iki yüzeyi, dört kenarı ve dört açısı vardır. İsmi Latince pariet-(duvar)'dan gelir.

OS Parietale ne demek tıp?

Os parietale (L) (os pariyetal): Yan kafa kemiği.

Septum Intersinuale Frontale nedir?

Her iki sinüs boşluğunu birbirinden ayıran bölmeye septum intersinuale frontale adı verilir. Bu bölme genellikle sağa ya da sola deviasyon gösterir. Bu nedenle her iki tarafın boşluğu farklı büyüklüktedir. Yüksekliği yaklaşık 3 cm, eni 2,5 cm ve derinliği de 1,8 cm'dir.

Cranium nedir ne demek?

Kafatası (cranium), beyni çevreleyen ve oldukça güçlü bir kemikten koruma sistemidir. 8 farklı kemikten oluşmuştur.

Cranial ne demek Anatomi?

Komşuluk terimleri • Cranial(Anterior), vücudun ön tarafına yakın olan • Örneğin umbilicus, vücudun ön tarafındadır • Elin anterior yüzü için genellikle palmar yüz, ayağın alt yüzü için de plantar yüz ifadesi kullanılır • Rostralis terimi de sık olarak beyin kısımlarını tarif ederken anterior yerine kullanılır ...

Viscerocranium ne demek?

Viscerocranium kemikleri: Yüz iskeleti 6'sı çift (maxilla, concha nasalis inferior, os nasale, os lacrimale, os zygomaticum, os palatinum), 2'si tek (mandibula ve vomer) olmak üzere toplam 14 kemikten oluşur. Maxilla (üst çene kemiği): Yüz iskeletini oluşturan kemiklerin çoğu ile eklem yapar.

Caudal ne demek Anatomi?

Caudal (kaudal): Alt, kuyruk tarafı Cancer (kanser): Kötü huylu tümör Cutis (kütis): Deri.

Kaudal kısım ne demek?

Kaudal: yan kısımlara, özellikle kuyruk tarafına ait olan kısımlar.

Caudal Latince ne demek?

Hominidlerde yukarıya ya da kafaya doğru olan kısımları anlatmaktadır. Inferior (caudal): ... Hominidlerde kafadan uzaklaşan kısımları anlatır.

Tıp dilinde prezentasyon ne demek?

Bebeğin rahim içinde yerleşme ve doğum kanalına girme biçimi. Prezentasyon ana rahmindeki bebeğin, doğum kanalının ilk bölümüne verilen isimdir. Bebeğin duruşu yani prezentasyonu gebelik süresince değişmektedir. Bebeğin duruş şekilleri için kullanılan bir tıp terimidir.

Tıpta irritabilite ne demek?

Irritabilite kelimesinin anlamı, herhangi bir uyarıya karşı şiddetli cevap verilmesidir.

Letarji nedir tıp?

Letarjik uyku, yaşama işlevlerinin çok zayıfladığı, çok derin ve patolojik bir uyku durumudur. Uyku durumu günlerce, aylarca, hatta yıllarca sürebilir. Letarji, lethe (bilinçsizlik) ve argia (hareketsizlik) kelimelerinden türetilen Latince bir ifadedir.