Rahat yüzü görmemek ne demek?

İçindekiler:

  1. Rahat yüzü görmemek ne demek?
  2. Mahalleyi ayağa kaldırmak ne demek?
  3. Göze girmek ne anlama gelir?
  4. El üstünde tutmak ne anlama gelir?
  5. Ele avuca sığmaz ne demek?
  6. Ağır başlı olmak ne demek?
  7. Eli ekmek tutmak ne demek?
  8. Ekmeğinden olmak ne demektir?
  9. Ekmek aslanın ağzında ne anlama gelir?
  10. Ekmeği ile oynamak ne demek?
  11. Ekmek elden su gölden ne anlama geliyor?
  12. Ekmeğine yağ sürmek ne demek?
  13. Sık boğaz etmek ne demek?
  14. Boğaz etmek ne demek?
  15. Sıkboğaz nasıl yazılır TDK?
  16. Sık sık birleşik mi yazılır ayrı mı?
  17. Ekmeğine kuru ayranına duru dememek nedir?
  18. Elekten geçirmek ne demek?

Rahat yüzü görmemek ne demek?

Rahat Yüzü Görmemek deyiminin anlamı:Huzur, bolluk, hiç rahatlık görmemek; sürekli sıkıntı, darlık içinde bulunmak.

Mahalleyi ayağa kaldırmak ne demek?

Bağırıp çağırarak, gürültü kopararak konu komşuyu rahatsız etmek, telaşlandırmak. “Bağırıp durma öyle, mahalleyi ayağa kaldıracaksın.”

Göze girmek ne anlama gelir?

Göze Girmek deyiminin anlamı:Yetenekleri ve davranışları ile çevresinde, bulunduğu yerde sevgi ve güven kazanmak anlamında kullanılmaktadır. Bir işi en iyi şekilde yaparak takdir almak, tebrik almak anlamlarına da gelmektedir.

El üstünde tutmak ne anlama gelir?

Bir kimseye çok saygı ve sevgi göstermek ve onu çok sevmek.

Ele avuca sığmaz ne demek?

Ele Avuca Sığmamak deyiminin anlamı:Şımarık davranmak, söz dinlememek, kural tanımamak, zapt edilememek anlamlarında kullanılmaktadır.

Ağır başlı olmak ne demek?

Ağır Başlı deyiminin anlamı:Ciddi, olgun, hareketlerinde ölçülü, işlerini düşüne taşına yapan kimse anlamlarına gelen bir deyimdir. Günümüzde bir de saygılı, ahlaklı kişiler için de kullanılmaktadır. ➡Ağır Başlı deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Çok ağır başlı bir insan olduğu için herkes tarafından sevilir.

Eli ekmek tutmak ne demek?

[1] Geçimini kendi emeğiyle sağlayacak duruma gelmek.

Ekmeğinden olmak ne demektir?

Geçimini sağladığı işinden ayrılmak zorunda kalmak.

Ekmek aslanın ağzında ne anlama gelir?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Geçinmeyi sağlayacak bir iş bulmak ve para kazanmak çok zordur, anlamında söylenir. "Bu iş beni çok yoruyor, ama ekmek aslanın ağzında."

Ekmeği ile oynamak ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Bir kimsenin geçim kaynağını yok etmeye çalışmak. "Sen benim ekmeğim ile oynadın." "Burada çalışanların ekmeği ile oynama."

Ekmek elden su gölden ne anlama geliyor?

Bu yazımızda sizlere Ekmek elden su gölden deyiminin anlamını açıklıyor ve örnek cümle içinde kullanımını gösteriyoruz. ➡Ekmek elden su gölden deyiminin anlamı:Kendisi kazanmayıp başkalarının kazancı ile geçinen kimselerin durumunu anlatmak için kullanılır. ...

Ekmeğine yağ sürmek ne demek?

DeyimDüzenle Kendisi istemese de farkında olmadan bir başkasının işine yarayacak davranışta bulunmak.

Sık boğaz etmek ne demek?

SIKBOĞAZ NE DEMEK: Bir şey yaptırmak için `birini zorlamak, baskı yapmak` anlamlarına gelen sıkboğaz etmek deyiminde geçen bir söz.

Boğaz etmek ne demek?

➡Sık Boğaz Etmek deyiminin anlamı:Bir şey yaptırmak için birini zorlamak, baskı altına almak. ➡Sık Boğaz Etmek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Tamam yapacağız, sık boğaz edip durmayın.

Sıkboğaz nasıl yazılır TDK?

Yazarı: Bir şey yaptırmak için “birini zorlamak, baskı yapmak” anlamlarına gelen sıkboğaz etmek deyiminde geçen bir sözdür. Bu kelime genellikle sıkboğaz şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı sık boğaz şeklinde olmalıdır.

Sık sık birleşik mi yazılır ayrı mı?

Sık sık mı?” yoksa “Sıksık mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Sıksık şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Sık sık şeklinde olmalıdır.

Ekmeğine kuru ayranına duru dememek nedir?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Birini incitecek, gururuna dokunacak, onu küçük düşürecek söz söylemek. "Kimsenin ekmeğine kuru, ayranına duru demedik."

Elekten geçirmek ne demek?

Elekten Geçirmek deyiminin anlamı:Titizlikle seçmek; iyiyi kötüyü, doğruyu yanlışı birbirinden ayırmak anlamlarında kullanılmaktadır. Genelde inceleme ve araştırma gerektiren konular üzerinde kullanılmaktadır. Elekten geçirmek deyiminin olumsuz anlamda olarak kullanılması da mümkündür.