Eğlenceli ne demek?

İçindekiler:

  1. Eğlenceli ne demek?
  2. Kitapçık ne demek TDK?
  3. Eski dilde kitap ne demek?
  4. Global türkçesi ne demek?
  5. Fast food türkçesi ne demek?
  6. Niteliği ne demek?
  7. Güncellik nedir edebiyat?
  8. Felsefede kalıcılık ne demek?
  9. Paragrafta kalıcılık nedir?
  10. Duruluk ne demek TDK?
  11. Yoğun bir anlatım ne demek?
  12. Yoğun anlam ne demek?
  13. Anlatım özelliği ne demek?
  14. Yoğun anlamlı cümle nedir?

Eğlenceli ne demek?

Eğlence, izleyicilerin ilgisini ve ilgisini çeken, zevk ve zevk veren bir faaliyet biçimidir. ... İnsanların ilgisi farklı şeyler tarafından tutulsa da, bireylerin eğlence konusunda farklı tercihleri ​​olduğu için, çoğu form tanınabilir ve tanıdık.

Kitapçık ne demek TDK?

a. 1. Küçük kitap. 2. Genellikle bir şeyi tanıtmayı amaçlayan, sayfa sayısı az,küçük kitap, risale, broşür.

Eski dilde kitap ne demek?

Arapça ktb kökünden gelen kitāb كتاب "yazılı şey, belge, kitap" sözcüğünden alıntıdır.

Global türkçesi ne demek?

Türkçe İngilizce sözlükte arama yapmak için ise tıklayabilirsiniz. s. bütün dünyayı kapsayan; küresel, cihanşümul.

Fast food türkçesi ne demek?

Fast food; (ya da ayaküstü yemek) kısa sürede hazırlanan ve seyyar satıcılarda, büfelerde ve restoranlarda hemen tüketmek veya paket yapılmak üzere satışa sunulan yiyecek. İngilizce fast food kavramı Türkçeye birebir "çabuk yemek" olarak çevrilir.

Niteliği ne demek?

1. Bir şeyin nasıl olduğunu belirten, onu başka şeylerden ayıran özellik, vasıf, keyfiyet.

Güncellik nedir edebiyat?

Güncellik Bir sanat yapıtının aktüel meseleleri ele almasıdır.

Felsefede kalıcılık ne demek?

Kalıcı olma durumu, süreklilik. Daimilik eş anlamı. (fizik) Mıknatıslayan etki yok olduktan sonra da mıknatıs olarak kalabilen cisimlerin özelliği. (felsefe) Tözün kendi bağımsızlığı içinde var olma biçimi, tözün varoluşu.

Paragrafta kalıcılık nedir?

10) Kalıcılık: Eserin yazıldığı çağı aşması durumudur. Gelecekte de değerini yitirmemesidir. 11) Etkileyicilik: Yazarın, okuyucu üzerinde olumlu bir etki bırakmasıdır. Bir diğer deyişle yazılanları okurların beğenmesidir.

Duruluk ne demek TDK?

duruluk, -ğu Duru olma durumu. 2. mec. Dil veya üslubun karışık olmama durumu: “Mustafa Kemal Paşa bizim söylediklerimizi kendine mahsus bir durulukta özetledi.” -Y. K. Karaosmanoğlu.

Yoğun bir anlatım ne demek?

Anlatımda az sözle çok şey anlatabilmektir. Kısacası duygu ve düşünce zenginliğidir. ... Atasözleri ile bazı deyim ve özdeyişler yoğun anlatıma en güzel örnekleri oluşturur. Kısacası bir ifadede birden fazla yorum çıkarılabilirse orada yoğunluk var demektir.

Yoğun anlam ne demek?

yoğun anlamı 1. Hacmine oranla ağırlığı çok olan, kesif. 2. Koyu, kalın: Yoğun bir sis. 3. Etkisi güçlü olan, ağır (koku vb.): "Puslu havaya yoğun bir kükürt kokusu sinmiş." -A.

Anlatım özelliği ne demek?

Duygu ve düşüncelerin açık ve net bir şekilde anlatılması gerekir. Anlatılacak hâl ve olay, betimlenecek görüş ve sezgi, dile getirilecek duygu ve düşünce anlatıcının zihninde açık ve net biçimde belirlenmelidir. Anlatım özellikleri, anlatımın nasıllığı ile ilgilidir. ...

Yoğun anlamlı cümle nedir?

Yoğunluk içeren cümleler derin bir anlam taşır. Yazının gerek duygu gerekse düşünce açısından zenginlik içermesidir. Bir anlatımda yoğunluk varsa yüzeysellik olmaz. ... Atasözleri ile bazı deyim ve özdeyişler yoğun anlatıma en güzel örnekleri oluşturur.