Fikrini almak deyim mi?

İçindekiler:

  1. Fikrini almak deyim mi?
  2. Paçaları sıvamak ne anlama geliyor?
  3. Boynu kıldan ince olmak ne demek?
  4. Sana karşı boynum kıldan ince ne demek?
  5. Üzerine düşmek ne demek?
  6. Göze girmek deyiminin anlamı ne?

Fikrini almak deyim mi?

Fikir Almak deyiminin anlamı:Birinin düşüncesinden yararlanmak, fikrini paylaşmak, istişarede bulunmak, akıl almak, yöntem görmek anlamlarında da kullanılan bir deyimdir.

Paçaları sıvamak ne anlama geliyor?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Bir işi yapmak için hazırlanmak. "Bir an önce paçaları sıvayıp işe başlamak istiyordu."

Boynu kıldan ince olmak ne demek?

DeyimDüzenle [1] Haksız olduğu anlaşıldığında verilecek her cezaya razı olan kimse.

Sana karşı boynum kıldan ince ne demek?

Adaletli yargı karşısında verilecek her cezaya razı olmak anlamlarında kullanılan bir deyimdir. Bir durum karşısında her şeye razı olmak, adil olunmasını istemek, adaletle verilen cezaya razı gelmek anlamlarında da kullanılan bir deyimdir.

Üzerine düşmek ne demek?

Bir şeyi elde etmek için çok uğraşmak. 2. (Çocuğu) sevme ya da korumada çok ileri gitmek. ➡Üstüne (üzerine) düşmek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Şu çocuğun üstüne bu kadar düşmeyelim, şımardıkça şımarıyor, neredeyse başımıza çıkacak.

Göze girmek deyiminin anlamı ne?

Göze Girmek deyiminin anlamı:Yetenekleri ve davranışları ile çevresinde, bulunduğu yerde sevgi ve güven kazanmak anlamında kullanılmaktadır. Bir işi en iyi şekilde yaparak takdir almak, tebrik almak anlamlarına da gelmektedir.