Kira sözleşmesi için noter onayı gerekir mi?

İçindekiler:

  1. Kira sözleşmesi için noter onayı gerekir mi?
  2. Kira kontratı fotokopisi geçerli mi?
  3. Kira sözleşmesi iki kişi adına olabilir mi?
  4. Noterden kira kontratı yapılır mı?
  5. Noterden belge onaylatmak ne kadar?
  6. Işyeri kira sözleşmesi damga vergisi kim öder?
  7. Kira sözleşmesi aslı kimde kalır?

Kira sözleşmesi için noter onayı gerekir mi?

Kanunen kira sözleşmesinin herhangi bir şekil şartı bulunmuyor. Aynı zamanda kira sözleşmesinin noterde imzalanması gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Ancak hak kaybı yaşamamak ve sözleşmesinin ispat gücünü artırmak isteyen taraflar kira sözleşmesini noter huzurunda imzalayabiliyor.

Kira kontratı fotokopisi geçerli mi?

Kira Sözleşmesi Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar Kira kontratı yaparken hem mülk sahibinin hem de kiracı haklarına dikkat edilmesi gerekir. ... Aksi bir durumla karşılaşmamak için sözleşmede kimlik fotokopisi bulundurabilirsiniz.

Kira sözleşmesi iki kişi adına olabilir mi?

Kira sözleşmesi iki kişi üzerine olur mu? Kira sözleşmesi, gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ile kiracı arasında imzalanıyor. Ancak kimi zaman ortak 2 kişinin bir daire ya da işyeri kiralaması gibi durumlarda sözleşme tarafına iki isim yazılabiliyor.

Noterden kira kontratı yapılır mı?

Kira sözleşmesi, noter aracılığı ile yapılabiliyor. Ancak kanunda sözleşmenin noterde yapılması gibi bir zorunluluk da bulunmuyor. İsteyen kimseler, imzaladıkları sözleşmeyi, noterde onaylatabiliyor.

Noterden belge onaylatmak ne kadar?

Madde 1- Noterler, yaptıkları işlemlerden Harçlar Kanunu'na göre aldıkları harçların yüzde otuzu oranında noter ücreti alırlar. Bu ücret, bir noterlik işleminde 6,93 TL'den az olamaz. Bu suretle hesaplanan ücret miktarlarında (0,5 KR'nin) yarım kuruşun altındaki değerler dikkate alınmaz.

Işyeri kira sözleşmesi damga vergisi kim öder?

Damga vergisini, sözleşmeye taraf olan kişilerden, herhangi birisinin ödemesi yeterli oluyor. Kira sözleşmesinde ki her nüsha için ayrı ayrı aynı oranda damga vergisi talep ediliyor.

Kira sözleşmesi aslı kimde kalır?

Kira kontratının yazılı olması geçerlik koşulu olmuyor. Bu nedenle yalnız ispat açısından daha güçlü olması nedeni ile yapılan kira kontratının aslı taraflardan birinde, fotokopisi de diğerinde kalabiliyor.