Tırnaktaki yatay çizgiler neden olur?

İçindekiler:

  1. Tırnaktaki yatay çizgiler neden olur?
  2. Tırnaktaki dikey çizgiler hangi hastalığın habercisi?
  3. Beau çizgisi nedir?
  4. Beau tırnak neden olur?

Tırnaktaki yatay çizgiler neden olur?

15. Yatay çizgiler. Dikey çizgiler zararsız olsa da, tırnak üzerindeki enlemesine, yatay çizgiler aynı şekilde zararsız olmayabilir. 'Beau çizgileri' adı verilen bu çentikler ve çöküntüler yüksek ateşe sebep olan bir rahatsızlık veya diyabet ya da çinko yetmezliği belirtisi olabilir.

Tırnaktaki dikey çizgiler hangi hastalığın habercisi?

Örneğin, izole bir fenomen olabilen veya diğer cilt bozukluklarıyla bağlantılı olabilen bir durum olan trakonişide, tırnakların olukları renk değişikliğine uğrar ve yüzeyleri pürüzlü ve kırılgan bir görünüm alır. Demir eksikliği anemisi olan kişilerde de dikey çizgiler görülebilir.

Beau çizgisi nedir?

Beau çizgileri tırnak bozukluğu; tırnak matriks fonksiyonunun geçici duraklamasıyla matrikste başlayıp, tırnağın uzamasıyla birlikte distale doğru ilerleyen plak üzerindeki transvers oluklar olarak bilinir (1,2).

Beau tırnak neden olur?

Depresyona bağlı oluşan tırnak hastalığı çeşidine Beau çizgileri denir. Bunlar yetersiz beslenmenin bir işareti olabilir. Beau'nun çizgisine neden olan diğer koşullar: Kızamık, kabakulak ve kızıl gibi yüksek ateşe neden olan hastalıklar.